’Världens dyraste skilsmässa’ kostar honom 26 miljarder

avEric Emanuelsson

Foto: WIREIMAGE
Den ryska oligarken Dmitry Rybolovlev och exhustrun Elena.

Den ryska oligarken Dmitry Rybolovlev måste ge bort halva sin förmögenhet till ex-frun efter en skilsmässa.

Det blir drygt 26 miljarder kronor.

En enorm summa – som gör skilsmässan till den dyraste genom tiderna, skriver The Telegraph.

Dmitry Rybolovlev är en rysk oligark och ägare av den franska fotbollsklubben AS Monaco. Totalt har han en förmögenhet på över 50 miljarder kronor.

Sedan 2008 har han varit i bråk med sin ex-fru Elena över hur hans förmögenhet ska delas upp efter skilsmässan.

Till slut fick en domstol i Schweiz gå in och ta beslutet. Från och med 13 maj i år var Dimitry Rybolovlev tvungen att ge bort halva sin förmögenhet – drygt 26 miljarder kronor – till sin ex-fru Elena.

Det gör skilsmässan till den dyraste genom tiderna, skriver The Telegraph.

New Yorks dyraste lägenhet

Några av de guldkornen som Dmitry Rybolovlev tvingades ge bort var två av de dyraste fastigheter som någonsin köpts i USA. Den ena fastigheten var Donalds Trumps herrgård i Palm Beach som Rybolovlev köpte år 2008 för 560 miljoner kronor. Den andra var en lägenhet i New York köpt 2012 för 520 miljoner kronor, vilket var den högsta summan som någonsin betalats för en lägenhet i New York vid den tidpunkten.

Rybolovlev äger även ett mansion på Hawaii, värt 120 miljoner kronor som han köpte av filmstjärnan Will Smith. Som om inte det vore nog öppnade den ryska oligarken även plånboken förra året och köpte en hel grekisk ö, vid namn Skorpios, för en miljard kronor.

Tidigare dyraste skilsmässorna

Dimitry Rybolovlev och hans Ex-fru Elena hade varit gifta i 23 år. Tillsammans har de två döttrar. Enligt The Telegraph fick Elena vårdnaden över den yngsta dottern, som är 13 år gammal.

De som tidigare hade rekordet i dyraste skilsmässa var affärsmannen och konsthandlaren Alec Wildenstein och hans föredetta fru Jocelyne. Wildenstein fick ge bort 15 miljarder kronor. På andra plats låg mediemogulen Rupert Murdoch, som fick ge bort 10 miljarder kronor när han skilde sig från frun Anna år 1999.