En knivskuren och påkörd i storbråk

NYHETER

Flera personer drabbade i går samman i ett gatuslagsmål i Växjö.

En person knivskars och blev påkörd av en bil.

– Vi har en person på sjukhus med allvarligt skadeläge, sa Kim Hild vid ledningscentralen i polisregion Syd.

Mannen som ska ha kört bilen är anhållen.

Flera polispatruller åkte vid halvt tiotiden på lördagskvällen till Teleborgshallen i Växjö, efter larm om ett bråk med ett femtontal inblandade.

Enligt polisen drabbade två grupperingar samman. Den ena gruppen består av fem bröder och tre personer ska ha stått på andra sidan i bråket.

– Det vi vet är att det kastades sten och att man använde nån form av pinnar eller påkar. Vi vet att två personer har mildare knivskador så vi kan anta att någon form av blankt föremål eller kniv varit med i bilden, säger John Nilsson, inre befäl vid Växjöpolisen.

Påkörd av bil

När polisen anlände hittades en person som blivit knivskuren och påkörd av en bil. Två personer till hade fått skärsår.

– Det är en person som blivit påkörd och andra är lindrigt skadade efter bråket, sa Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Mannen fördes till Växjös centrallasarett med ambulans. En annan man fördes till sjukhus med lindriga skador.

Allvarligt skadad

Enligt Växjös centrallasarett är den skadade mannen i 25-årsåldern. De berättade att han blivit påkörd och knivskuren samt att tillståndet bedömdes som allvarligt.

Under natten meddelade polisen att skadeläget förvärrats och mannen uppgavs då vara i kritiskt tillstånd. Han transporterades därför till sjukhus i Lund.

Kan ha varit hämnd

Polisen hade på söndagskvällen ingen klar bild av vad som orsakat bråket. Ett tänkbart motiv som de arbetar efter är att den ena gruppen velat ta hämnd för en person som ska ha blivit misshandlad tidigare på kvällen.

– Vi har beslagtagit flera mobiltelefoner för att se om det varit någon SMS- eller telefontrafik som kan styrka det, säger John Nilsson.

Föraren anhölls

Bilen togs i beslag och en ung man greps. Han är i 20-årsåldern, anhölls under natten och har förhörts under söndagen. Brottsrubriceringen är försök till dråp.

– Han medgav i går natt att han hade kört bilen, men säger att han inte vet om han kört på någon, säger John Nilsson.