Han avslöjade Nettos köttmiss

1 av 3
NYHETER

Mehdi Jamejam, 35, var nära att bli blåst på ett halv kilo kött.

Förpackningen lovade 0,9 kilo lövbiff – men i själva verket vägde den drygt hälften.

– Det kändes lite väl magert när jag lyfte upp köttet.

Småbarnspappan Mehdi Jamejam från Göteborg var nere i den lokala Netto-butiken för att handla lövbiff till middagen. Förpackningen i kötthyllan lovade en nettovikt på nästan ett kilo lövbiff. Men Medhi Jamejam blev misstänksam.

– Jag tyckte att den vägde för lite när jag lyfte den och gick fram till kassan och frågade om personalen kunde väga den, säger han.

Till både kassörens och Mehdis Jamemams stora förvåning visade köttvågen nämligen bara 488 gram – istället för de 927 gram som stod på etiketten.

– De blev ju chockade på Netto, det är klart man inte vill betala dubbelt för en bit kött.

Han fortsätter:

– Det man reagerar på mest är att det är svenskt skött, det är inte riktigt det man förväntar sig. Man kanske har blivit lurad fler gånger, säger Mehdi Jamejam och förklarar att han vill uppmärksamma andra som kanske inte har tänkt på det.

"Enskaka olycksfall"

På Netto har man nu stämt av med köttleverantören Styckmästaren i Göteborg – och har en förklaring till den magra köttbitens överpris.

– Det är ett paket som lagt sig på det aktuella köttpaketet under paketeringen, vilket tryckt ner på vikten och därmed har produkten fått ett högre pris. Det är enstaka olycksfall, säger Jan Richter, inköpsdirektör på Netto.

Mehdi Jamejam behövde dock inte betala det angivna priset.

 – Jag betalade 59 kr som kassören tyckte in manuellt för att rädda situationen istället för 147.39 kr.