Tre hundvalpar hittade längs E18

NYHETER

Alla tros komma från samma kull

1 av 4 | Foto: Den första hittades valpen hittades i bostadsområdet Aggerud i Karlskoga.

En i Karlskoga, en i Karlstad och en i Årjäng.

På en 16 mil lång sträcka längs E18 hittades i helgen tre identiska små hundvalpar.

Samtidigt som polisen försöker reda ut vem som dumpat dem längs vägen blir de nedringda av människor som vill ta hand om valparna nu.

Tre hundvalpar med likadant utseende har hittats på olika platser i Värmland och Örebro län i helgen. Den första hittades vid elvatiden på fredagen i bostadsområdet Aggerud i Karlskoga, bara en liten bit ifrån E18.

Några timmar senare hittades en likadan valp i Årjäng, 16 mil därifrån längs E18.

Det var då man började ana att det kunde röra sig om valpar från samma kull, berättar Anna Sandberg, som arbetar vid polisens ledningscentral i Örebro.

– På lördagen hittades sedan en till i Karlstad som hade identiskt utseende som de andra. Den hade väl snurrat runt lite mer än de andra innan den hittades.

Dumpats längs vägen

De tre valparna har alltså hittats med sju–åtta mils mellanrum längs E18 och polisen tror att någon dumpat dem längs vägen. Man har än så länge ingen misstanke om vem som kan ha gjort det eller vad motivet kan vara.

– Det är jättekonstigt. Valpar måste väl vara ganska enkelt att bli av med, det verkar ju finnas människor som vill ha dem, säger Anna Sandberg.

Kan de ha varit stulna?

– Jag vågar inte spekulera. Det kan ha varit vad som helst, tjuvparning eller något. Hundarna har inga märkningar i alla fall.

Alla vill ha dem

Alla tre valparna mår bra. De är små, exakt hur gamla vet man inte ännu men de äter i alla fall fast föda. De har korta ben och påminner lite om taxar men har täckning som påminner om en rottweiler.

– Det spekuleras hejvilt om vad det kan vara för ras, men det är ingen som vet, säger Anna Sandberg.

Just nu bor de hos jourhem eller hos de familjer som hittat dem och det verkar inte vara brist på att hitta permanenta hem till dem.

– Jag har haft fullt upp hela dagen med personer som har hört av sig och vill ta hand om dem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Årjäng

Karlskoga

Hundar

Karlstad