25-åringens lillebror utskriven: ”Han såg sin egen bror mördas”

1 av 32 | Foto: Blommor och ljus för att minnas och hedra offren.
NYHETER

GÖTEBORG. Den mördade 25-åringens lillebror har skrivits ut från sjukhuset.

Han sköts i kinden och opererades på fredagen.

– Fysiskt kommer han att klara sig, men det är en fruktansvärd tid för honom, han såg sin egen bror mördas, säger en anhörig.

De två bröderna hade gått tillsammans till kvartersrestaurangen i onsdags kväll och satt intill varandra när de två gärningsmännen stormade in och öppnade eld.

Den 25-årige mannen sköts till döds inne på restaurangen, men även lillebrodern träffades av en kula i ansiktet. Han opererades först i går och fick lämna sjukhuset på kvällen.

– Han kommer att bli fysiskt återställd, men han ska tillbaka till sjukhuset igen på måndag, säger en kusin till männen.

”Omänskligt”

Den skottskadade brodern vårdas samtidigt för en allvarlig sjukdom vilket har gjort situationen ännu svårare för honom och för familjen.

– Det han tvingas gå igenom nu är omänskligt. Ingen ska behöva se sin egen bror avrättas mitt framför sina ögon, säger kusinen.

Sedan mordet i onsdags har släktingar kommit för att stötta familjen och sörja tillsammans.

De har fått låna en föreningslokal för att kunna vara tillsammans med föräldrarna till de två bröderna. Där följer de nyheterna om polisens arbete med att hitta de skyldiga, men tvivlar på att det kommer att klaras upp.

– Inget av de tidigare morden här i området har lösts, säger kusinen.

”Älskad familjemedlem”

Mitt i sorgen är familjen uppgivna över en endimensionell bild som de anser sprids av den 25-årige mannen. Av polisen har han beskrivits som måltavlan för attacken på krogen på grund av sin gängtillhörighet.

– Det låter som om de tycker att han var värd att skjutas, men för oss var han en älskad familjemedlem, säger en äldre släkting.

– Människor gör misstag och fattar fel beslut i livet, men ingen ska behöva mördas på grund av det.

Liksom den mördade Petar Petrovics anhöriga önskar 25-åringens familj inget annat än att de blodiga skottlossningarna i Göteborg ska upphöra en gång för alla.

– Jag är född här och vill bo kvar, men det är inte tryggt för någon här längre, säger kusinen.

ARTIKELN HANDLAR OM