Flygplan sladdade av landningsbanan

Publicerad 2015-03-05

Sex passagerare skadades

Ett flygplan halkade på torsdagen av banan när det gått ned för landning på LaGuardia-flygplatsen i New York.

Alla ombord klarade sig utan allvarliga skador.

– Men hade vi inte träffat snödrivan hade vi hamnat i vattnet, sa passageraren Charles Runels enligt AP.

Planet är av modellen MD-88 och har plats för 172 passagerare. Det tillhör flygbolaget Delta, hade flugit från Atlanta och kommit in för landning när det fick sladd, halkade av den snöiga landningsbanan och till sist slog igenom ett stängsel med nosen, rapporterar CNN.

Planet hamnade i en skyddsvall bara några meter från vattnet i Flushing bay ligger nära stadsdelen Queens.

– Vi landade rätt så hårt. Jag kunde se skadorna på vingen. Den var ganska söndersliten, sa passageraren Malcolm Duckett enligt AP. Den slog i ett stängsel i ungefär 10 sekunder, och när vi landade landade vi i snön.

Sex skadade

LaGuardia är en av USA:s mest kompakta flygplatser och anses också vara en av de svårare att landa på, särskilt när snö stör sikten och när det blåser kraftiga vindar.

Incidenten inträffade strax efter klockan 17 svensk tid. 125 passagerare och 5 i besättningsmän var med på planet och samtliga ska ha klarat sig undan allvarliga skador.

Sex personer blev skadade varav två behövde föras till sjukhus.

Flygplatsen avstängd

Planet läckte bränsle från en skadad tank. Passagerarna utrymdes från planet via en nödutgång ovanför vingen och fick lämna platsen till fots i snön.

Incidenten har bara förvärrat situationen för flygresenärer på USA:s snödrabbade östkust. Alla start- och landningsbanor på LaGuardia har stängts av efteråt och skulle förbli stängda i över sex timmar, enligt USA:s federala luftfartsmyndighet.

Tre timmar efter incidenten kunde dock en bana återöppnas.

Samtidigt påverkar vintervädret även flygplatserna John F. Kennedy och Newark, som under torsdagen drabbades av flera timslånga förseningar.

ANNONS