Familjen: 200 000 kronor för tips om vad som hänt Steinar

avHanna Aler Sjöqvist

Har varit borta i över en månad – nu vädjar familjen till allmänheten

Norske Steinar Bergh kom till Stockholm för att se UFC-galan i januari och försvann spårlöst. Både norsk och svensk polis har arbetat med fallet men ledtrådarna har tagit slut.

Nu hoppas familjen att en belöning på 200 000 kronor till den som kommer med information kan leda utredningen framåt.

Jannik och Björn Erik Bergh har letat efter sin lillebror sedan lördagen den 24 januari när de nåddes av beskedet att 29-årige Steinar Bergh hade försvunnit under en festkväll på Södermalm i Stockholm.

– Den här tiden är fruktansvärd för oss, säger Jannik Bergh till Aftonbladets Brottscentralen.

Få tips till polisen

Veckan efter Steinars försvinnande kom en del tips in till polisen med sedan dess har man inte haft mycket att gå på.

– Det är konstigt med det här fallet, vi får knappt in några tips. Självklart följer vi upp allt vi får men just nu har vi inget att gå vidare med, säger Tom Eckerling på Stockholmspolisen.

Försvann efter utekväll

Steinar Bergh var ute med sina vänner på Stockholmsbaren 54 på fredagskvällen. Vid 01-tiden ville vännerna gå hem, men Steinar bestämde sig för att gå vidare ensam.

Han sågs senast klockan 01.45 på lördagen, på Götgatan 60 på Södermalm. Vid försvinnandet var han klädd i en mörkblå vinterjacka, mörkblå Levisjeans och blå skjorta. Han beskrivs som smal, cirka 170 centimeter lång och har kort brunt hår.

Många vänner och anhöriga i Stockholm

Veckan efter försvinnandet kom ett 10-tal anhöriga och vänner från Norge för att söka efter Steinar i Stockholm, men utan framgång. Missing People anordnade skallgångar och polishundar och dykare sökte av innerstaden. Efter ett tag var de flesta tvungna att åka hem men syskonen har pendlat fram och tillbaka.

– Jag åker till Stockholm i morgon och ska hänga upp nya lappar där det står att vi erbjuder en tipspeng på 200 000 till den som kan lämna information som leder till att vi hittar Steinar, säger Jannik.

Tror ni att han kan hålla sig borta självmant?

– Nej, han har ett bra liv här och vi tror inte att han skulle göra det.

Steinar har diabetes och är i behov av sina mediciner för att klara sig. Ju längre tiden går desto mindre sannolikt blir det att finna Steinar vid liv.

– Självklart hoppas vi, men vi vill bara veta just nu, säger Björn Erik Bergh.

Vet du något om försvinnandet? Ring polisen på 114 14 eller mejla familjen på tipssteinar@hotmail.com.

ARTIKELN HANDLAR OM