Minst 22 skadade efter israelisk flygattack

1 av 5
NYHETER

Flera personer har skadats efter att ett lägenhetshus i Gaza kollapsat till följd av flygattack från Israel, skriver Haaretz.

Enligt palestinska myndigheter ska minst 22 personer ha skadats.

Rapporten kom strax innan klockan 20, rapporterar AP.

Lägenhetshuset, på tolv våningar, ligger i sydvästra Gaza och kollapsade efter en flygattack från Israel, uppger vittnen.

Ett stort eldklot slungades mot himlen efter attacken och flera hus i närheten började skaka.

Skickade varningsraket

Enligt Ayman Sahabani, chef vid akutavdelningen på Shifa-sjukhuset i Gaza, har minst 22 personer skadats i attacken, varav 11 barn och fem kvinnor.

Taket på lägenhetshuset träffades av en varningsraket innan attacken, uppger polisen. Fem minuter senare följde två explosiva raketer.

I det kollapsade lägenhetshuset fanns sammanlagt 48 lägenheter.

Lokalbefolkningen uppger för Reuters att sammanlagt 44 familjer bodde i huset. Inga dödsfall har rapporterats.

Sammanlagt 5 000 raketer har avfyrats mot Gaza under den sju veckor långa konflikten. Aldrig tidigare har ett helt lägenhetshus raserats.

Uppmanade till eldupphör

Attacken är en av många efter att en inledd vapenvila kollapsade tidigare i veckan. Egyptiska myndigheter uppmanade parterna att komma överens om en långvarigt eldupphör på lördagen, men utan gehör. Uppmaningen kom efter ett möte mellan palestinska premiärministern Mahmoud Abbas och Egyptens president Abdul Fatah al-Sisi i Kairo.

Sedan i tisdags har nästan 500 granater skjutits mot Israel, uppger militären, och 65 gazabor har dött i israeliska attacker, säger sjukvårdsmyndigheten i Gaza.