Hade nattfjäril i huvudet – i tre dagar

1 av 2
NYHETER

Vissa får fjärilar i magen, andra får dem i örat.

I tre dagar gick Rob Fielding runt med en levande mal inuti huvudet och det krävdes en lång operation för att få ut den objudna gästen.

– Jag hoppade högt varje gång den rörde sig, säger han till Daily Mail.

Förmodligen var det en rätt vanlig kväll för Rob Fielding, 43. Men det skulle snart ändra sig.

Den åttonde augusti låg den brittiske reklamchefen i sängen och läste en god bok när en mal landade på glasögonen. Sen surrade den iväg mot hans ena öra.

Men i stället för att vifta bort malen råkade Rob Fielding trycka den långt in i hörselgången. Där fastnade insekten, och blev kvar.

– Det var vidrigt att veta att malen flög runt inuti mitt huvud. Jag hoppade högt varje gång den rörde sig, säger trebarnspappan Rob Fielding till Daily Mail.

Surrade omkring inuti huvudet

Han väntade på att den skulle ge upp utrymmet i örat och flyga ut. Rob Fielding väntade i tre dagar, medan insekten surrade omkring någonstans inuti huvudet och fick honom att vrida sig varje gång den rörde sig.

Till slut fick hans fru Joanne, 41, nog. Hon skickade honom till sjukhuset för att bli av med den objudne gästen.

– Sjuksköterskorna var väldigt förvånade när jag berättade vad som hänt. De använde en lampa för att titta in i örat, allt de såg var ett ben som vickade på sig, säger Rob Fielding.

”Barnen är överförtjusta”

Det krävdes en 90 minuter lång operation för att få ut den lilla malen från den likaledes lilla hörselgången. Genom att öppna upp örat och föra in en liten tratt så lyckades läkaren till slut peta ut den vingbeklädda besökaren.

Nu är insekten utställd på familjens spiselhäll och barnen är överförtjusta, säger Rob Fielding.

– De tycker det är jätteroligt och är besatta av att visa alla vårt nya husdjur.