Nuon-affären

Uppgifter: Maud Olofsson sparkas ur LKAB:s styrelse

NYHETER

Regeringen sparkar Maud Olofsson ur LKAB:s styrelse, avslöjar SvD Näringsliv.

Anledningen: Hon anses ha förbrukat sitt förtroende efter att ha vägrat komma till KU.

Sedan några år tillbaka sitter Olofsson (C) i styrelsen för den statliga gruvjätten. Nu får hon alltså gå, uppger källor för SvD Näringsliv.

Anledningen ska vara att den tidigare vice statsministern anses ha förbrukat sitt förtroende efter att ha vägrat låta sig granskas av KU.

Olofsson fick förra året hård kritik efter att ha vägrat infinna sig vid Konstitutionsutskottets granskning av den kritiserade Nuon-affären.

Tackade nej i brev

"Jag ber att få tacka för inbjudan till utfrågning i KU med anledning av Vattenfalls kqp av Nuon 2009. Då detta tilldrog sig för ca fem år sedan så känns det svårt för mig att kunna komma till KU och svara på alla frågor, så många år efteråt. Mycket har hänt sedan dess och jag har inte varit inne i detaljer i ärendet på väldigt länge så jag skulle ha svårt att svara på dylika frågor. Det hade varit en helt annan sak om granskningen varit kort efter min avgång. Jag vet också att departementen har svarat skriftligen på era frågor och jag har inget mer att tillägga", skrev Olofsson bland annat i det brev till KU där hon tackade nej till granskning.

Olofsson har ytterligare styrelseuppdrag, men det är i nuläget oklart om hon tvingas bort också från dem.

Aftonbladet

ANNONS

Stoppa myggen i sommar! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel!

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Nuon-affären

ÄMNEN I ARTIKELN

Nuon-affären

Maud Olofsson

LKAB

Vattenfall

Nuon