God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Nordkorea testar nytt strategiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har övervakat ett test av ett helt nytt strategiskt vapen, rapporterar KCTV. Det är första gången på flera månader som nordkoreanska medier nämnt landets vapenprogram.

Läs hela artikeln

Elev skars i halsen i skolkorridor

En elev vid en skola i Timrå har stängts av från undervisning i en vecka, sedan eleven tagit fram en mattkniv som använts vid en lektion och skurit en klasskamrat ytligt i halsen, skriver Sundsvalls Tidning.

Läs hela artikeln

Migranterna vid målet – möts av protester

Ytterligare hundratals migranter är framme vid USA:s gräns och den största klungan anländer snart. Den mexikanska lokalbefolkningen demonstrerar och kastar sten mot gruppen.

Läs hela artikeln

Skådis har hittats död

Modellen och skådespelaren Kim Porter är död. Porter, som har tre barn tillsammans med Sean ”Diddy” Combs, hittades i sitt hem, rapporterar TMZ. Hon blev 47 år.

Läs hela artikeln
Backstreet boys-stjärnan om sitt missbruk: Jag har tagit ett återfall
Countrylegenden Roy Clark död – blev 85 år

”Är helt omöjligt att komma ut”

Han har varit på omslaget på HBTQ-magasinet Têtu och spelat i regnbågssnören. Men Chelseas anfallare Olivier Giroud, 32, är inte optimistisk när det gäller klimatet för homosexuella i fotbollsvärlden.
– Jag har insett att det är omöjligt att komma ut, säger han i en intervju med Le Figaro.

Läs hela artikeln
Anna Holmlunds glädjebesked – kan gå av egen kraft
Finland förlorade – och jublade: Är två vinster från EM

Räddad från djurplågare – nu ska valpen bli polishund

Polisen i Spanien tog en man på bar gärning när han sparkade på sin hundvalp. Nu har de adopterat den och ska träna den till polishund, skriver BBC.

Läs hela artikeln

”Det får vara slut på daltandet om klimatet”

EVA FRANCHELL: ”Det krävs mer än sopsortering för att rädda oss från klimatkatastrofer. Det handlar inte om privatmoral längre. Nu måste politiken ta över.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!