Pappan dödade pedofil - frias

Den 23-årig pappan upptäckte att en pedofil förgrep sig på hans 5-åriga dotter. Pappan attackerade gärningsmannen och misshandlade honom till döds. Nu har han friats av en jury i Texas, USA.

OBS! Artikeln publicerades den 21 juni 2012.

Det var under en grillfest på familjens ranch i Shiner i Texas som den 23-åriga pappan hörde sin dotters skrik. I en lada upptäckte han den 47-åriga mannen som höll på att förgripa sig på hans dotter. Pappan stoppade övergreppet och slog mannen i huvudet upprepade gånger, rapporterar CNN.

Frias av jury

Pappan larmade själv polisen och sa att förövaren låg livlös på marken. Enligt polisen var pappan mycket ångerfull och hade inte haft för avsikt att döda mannen. Under larmsamtalet som spelades upp i rätten skriker pappan "Han kommer att dö, jag vet inte vad jag ska göra!". På tisdagen valde en jury i Texas att inte åtala mannen för något brott.

Rätt att använda våld

Enligt åklagarna drog juryn samma slutsats som polisen som hävdar att mannen hade rätt använda dödligt våld för att skydda sin dotter, skriver New York Times.

– Bevisningen visar att det vittnen och pappan sagt stämmer överens med det som hände den dagen, säger åklagaren Heather McMinn till CNN.

Publisert: