Försvunnen fyraåring hittad styckad

Reporter: John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyraåringen hittad i frysbox

Kriminaltekniker undersökte föräldrarnas hem.
Foto: afp
Kriminaltekniker undersökte föräldrarnas hem.

En försvunnen fyraårig flicka har hittats styckad i sina föräldrars frys i Belgien.

I dag erkände flickans mamma.

Enligt åklagaren Pierre Magnien har mamman, Juliana Santana Duran, inte gett några förklaringar till dådet, uppger nyhetsbyrån AFP.

I dag hittades flickans kroppsdelar i plastpåsar i familjefrysen.

Hittade blodiga kläder

Mamman har i två dagars tid förnekat all inblandning i dottern Diana Farkas försvinnande. Men på onsdagsmorgonen erkände hon efter att polisen hittat blodiga kläder i en tvättmaskin.

Enligt RTL säger sig mamman ha strypt dottern medan hon sov i familjens hem i den vallonska staden Châtelet.

– Hon har erkänt att hon ströp sin dotter Diana i söndags kväll, innan hon styckade kroppen, säger åklagaren Pierre Magnien till AFP.

Tekniker missade kroppsdelar

Enligt den belgiska tidningen De Morgen besökte polisens tekniker mamman redan i går. Då öppnade de frysen där flickan låg styckad. Men eftersom kroppsdelarna var inlindade i plast och gömda bakom matvaror upptäckte de ingenting.

– De trodde inte att det var möjligt att ett barn av den storleken skulle rymmas där, säger Pierre Magnien till tidningen.

Väcker uppmärksamhet

Fyndet avslutar en massiv sökinsats efter den lilla flickan som anmäldes försvunnen i måndags. Bilder på flickan har toppat många löpsedlar och tv-sändningar i landet.

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet i Belgien som har smärtsamma minnen från 1990-talet när pedofilen Marc Dutroux mördade fyra unga flickor.

Publicerad: