Fyra döda i brand på Phuket

1 av 2 | Foto: Branden härjade här på klubben Tiger i staden Patong, som är populär bland utländska turister.
NYHETER

Fyra människor dödades och minst 20 har skadats i en brand på en nattklubb i Phuket i Thailand.

De döda tros vara utländska turister.

Klubben Tiger i staden Patong är populär bland utländska turister. Enligt klubbens ägare bröt elden ut vid tvåtiden på fredagsmorgonen, två timmar efter det att barer och klubbar i staden Patong ska stänga.

Hundratals personer befann sig på klubben när branden bröt ut, skriver australiska Herald Sun på nätet. Ögonvittnen såg brinnande människor springa ut från klubben.

– Vi såg röken men jag trodde det var diskots specialeffekter. Sen tittade jag upp på diskokulan och såg lågorna, sade Kanyaporn Kantong, som vårdades för brännskador, till tidningen.

Fyra döda

– Det är fyra konstaterat döda. Vi tror att de är utländska turister men det är inte bekräftat ännu, sade Phukets viceguvernör Chamroen Tipayapongtada på fredagsmorgonen.

De döda är inte identifierade, men två män av okänd nationalitet finns bland de avlidna, enligt Phuket News. Polisen uppger att två av de döda är kvinnor.

Fyra av de skadade är fransmän.

Svårt brända

Catarina Axelsson på svenska utrikesdepartementets pressjour säger till TT att UD inte har någon information om att svenskar skulle ha skadats eller dödats.

– Ambassaden i Bangkok har inte fått några sådana uppgifter. Men de omkomna är mycket svårt brända. Därför kan det vara svårt att snabbt få fram information om deras nationalitet, säger Catarina Axelsson.

De lokala myndigheterna uppgav att minst 20 personer var skadade.

Enligt sjukhuspersonalen finns både thailändare och turister bland dem.

Totalt utbränd

– För två är tillståndet kritiskt. De är svårt brända. En av dem är en fransk man, sade en kvinna på sjukhuset till AFP.

Branden i nattklubben orsakades av ett blixtnedslag i en transformator, och elden spred sig genom lokalerna. Brandmännen sade att byggnadens andra våning, där klubben var inrymd, var totalt utbränd.

Phuket är ett av de turistmål i Thailand dit tusentals svenskar åker.