Facebook

Så mycket är du värd för Facebook

Av: 

Mikael Stengård

NYHETER

På fredag noteras sajten på börsen - värderas till hundratals miljarder kronor

Foto: Colourbox

På fredag noteras Facebook på börsen.

Den populära sajten värderas till otroliga 660 miljarder kronor kronor.

Och det är du som står får pengarna – 719 kronor för att vara exakt.

Spekulationerna har pågått länge. Men på fredag verkar det äntligen vara dags. Då gör den populära sajten Facebook entré på Nasdaq OMX.

Företaget värderas till hisnande 96 miljarder dollar – drygt 660 miljarder kronor. Och trycket på att köpa aktier i företaget är enormt. Redan i fredags kom uppgifter om att aktien var övertecknad och att investerare försökte köpa Facebookaktier av varandra, skriver Svd Näringsliv.

Du står för pengarna

För Facebooks grundare Mark Zuckerberg blir det ett rejält tillskott i plånboken. Och det är du som som står för pengarna. Varje användare värderas vara värd 719 kronor, uppger Svd.

Men allt är inte frid och fröjd. Facebooks största inkomstkälla – annonsörerna – börjar tröttna på att de inte kan köpa större annonser på sajten. Framför allt gäller det i mobilapplikationen.

Ännu mer värd

Mobilanvändarna står i dag för hälften av Facebookanvändarna, men drar långt ifrån in lika mycket pengar som nätsajten. Annonsörerna kräver därför att Facebook ska dra ner på användarvänligheten och släppa in fler annonser. Då kan du räkna med att du som användare blir ännu mer värdefull för Zuckerberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Facebook