Nyheter

Sexveckors bebis tvingades betala fullpris på bion

Av: 

John Granlund

Fullt pris Albin fick inte se biofilmen gratis utan hamnade att betala fullt pris.
Fullt pris Albin fick inte se biofilmen gratis utan hamnade att betala fullt pris.

NYHETER

Familjen hade åkt 55 kilometer för att se ”Mästerkatten 3D”.

Men när mamma Jana Lillepea kom till kassan fick hon en chock – kontrollanten tvingade Albin, 6 veckor betala fullt pris.

Familjen brukar försöka få till en familjedag en gång i veckan, då alla är lediga. Den här dagen hade familjen, som bor i Vindeln, bestämt sig för att gå på bio i Umeå.

Men i kassan blev det stopp.

– Kontrollanten sade att det fattades en biljett, att bebisen också måste betala, säger Jana Lillepea.

Blev gråtfärdig

Eftersom familjen var försenad så betalade Jana Lillepeas sambo biljetten. De orkade inte argumentera med kontrollanten.

– Jag blev alldeles gråtfärdig, säger Jana.

Att notan för familjedagen landade på över tusen kronor med dricka, popcorn och biljetter må vara hänt, säger Jana Lillepea.

Men att en bebis som sover sig igenom föreställningen måste betala kan hon inte förstå.

– Jag tycker att det är orättvist. Bebisar åker gratis på flyg och får en massa rabatter, men här kostar det 110 kronor, säger hon.

Tveksam till småbarn

Thomas Runfors är informationschef på SF Bio. Han är tveksam till om man över huvud taget ska få ta med sig spädbarn i biosalongen.

– Att ha med sig spädbarn är inte helt enkelt och kan vara kontroversiellt för andra biobesökare. Därför har vi sagt att om man absolut vill ha med spädbarn får man betala för det, säger han.

Men bebisbiljetten får konsekvenser för familjen Lillepeas kommande helgnöjen. Inför nästa familjedag tvingas Jana Lillepea skaffa barnvakt eller stanna hemma.

Vad tror du att Albin fick ut av föreställningen?

– Inte mycket, han sov ju mest. Men jag ska fråga honom om han minns något av ”Mästerkatten” när han blir äldre, säger Jana.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: