Två skjutna i Eskilstuna

NYHETER

Vittne hörde åtta skott

Foto: Skottlossningen ägde rum efter midnatt i Eskilstuna.

Två män har skjutits i centrala Eskilstuna.

Ett vittne hörde åtta skott avlossas.

Det är den tredje skjutningen på tre dagar i staden.

Vittnet Aftonbladet talat med bor i Nyfors i centrala Eskilstuna där skottlossningen natten mot tisdag ska ha ägt rum.

– Jag skulle dra ner persiennerna när jag hörde åtta skott och en motorcykel som åkte iväg, säger vittnet som vill vara anonymt.

Larmet om skottlossningen kom till polisen vid 00.16.

– Folk som hörde skottlossningen och har sett vissa delar av den hörde av sig, säger Tobias Sköldäng, biträdande vakthavandebefäl vid Södermanlandspolisen.

Samma område

– Vi har flera vittnen som hört flera skott. Skadeläget och vad som hänt är i nuläget inget jag kan gå ut med.

De två män som sköts i natt är födda 1985 respektive 1990, uppger TT.

Nattens skjutning skedde samma område som de två tidigare, i de två första fallen var det samma man som var målet.

– Det som är anmärkningsvärt är att det har skett tre skjutningar på tre dagar. Det är enheten för grova brott som utreder de två första och det här kommer också att tas om hand av dem, säger Tobias Sköldäng.

Polisen har rubricerat händelsen som mordförsök.

Sköts i bröstet

I måndags blev en 22-årig man skjuten i bröstet och armen när han och en 28-årig man blev beskjutna från en förbipasserande bil.

28-årigingen träffades av tre skott i benen. Och samma 28-åring ska ha beskjutits i tisdags igen när personer i en bil öppnade eld mot mannens fordon.

Polisen har inga misstänkta för de två första skjutningarna och inte heller för nattens i nuläget. Man tror att de första mordförsöken är narkotikarelaterade.

– När det handlar om yrkeskriminella i Eskilstuna har vi ganska så god uppfattning, men jag kan i nuläget inte vara så konkret att vi har någon skäligen misstänkt. Det är komplicerat när det rör sig om den här typen av uppgörelser och vi är intresserade av vittnesuppgifter och iakttagelser, säger Fredrik Wallén, presstalesman för Södermanlandspolisen till ekuriren.se.