”Kungabilden är troligen manipulerad”

I dag publicerar tidningen Expressen en komprometterande bild på en man som påstås vara kung Carl Gustaf.

Bilden, som porrklubbsägaren Mille Markovic säger sig förfoga över, visar kungen samt flera lättklädda kvinnor.

Men tidningen har låtit tre olika expertföretag analysera fotot – och alla tre slår fast att det har manipulerats.

I januari kommer en biografi om den dömde gangstern och före detta porrklubbsägaren Mille Markovic, 50.

I boken, som har skrivits av Deanne Rauscher, kommer en bild publiceras.

Den föreställer på en man som sitter tillbakalutad och tittar på avklädda kvinnor.

”Omfattande manipulation”

Bilden är tagen från en analog videofilm.

Den har några decennier på nacken, och påstås föreställa Sveriges regent.

Men Expressen har låtit tre olika bildföretag graska fotografiet. Och de är rörande överens om att bilden är, åtminstone delvis, manipulerad.

Andrew Philip Laws från LGC Forensic är en av de som synat fotografiet. Han säger att bilden har utsatts för ”omfattande manipulation”.

– I vissa fall har innehållet dolts, och i andra kan det ha ändrats. Det är min uppfattning att en manlig person på elektronisk väg kan ha "klistrats in" i scenen, säger han till Expressen.

”100 procent äkta”

Aftonbladet träffade Mille Markovic utanför Solna tingsrätt strax före klockan nio idag, när han åtalades för att bland annat ha hotat att skjuta en polisman, samt för förberedelse till grov misshandel.

Markovic berättade vid tingsrätten att han var nöjd med Expressens publicering och kallade det hela ”bra reklam”, trots att tre experter hävdar att bilden är manipulerad.

– Det blir mycket uppmärksamhet runt bilderna när jag ska lansera dem, säger han.

– Dom är 100 procent äkta.

Vägrade kommentera

Men om denna och eventuella andra foton på kungen är falska så blir det än mer märkligt att kungens vän Anders Lettström tidigare försökt köpa loss bilder från kriminella.

Aftonbladet avslöjade för ett år sedan att Anders Lettström ville köpa påstådda skandalbilder på kungen och samtidigt få Mille Markovic att mot betalning dementera allt han sagt i boken om kungagängets vilda festande.

När det avslöjades förnekade kungen att han känt till Lettströms kontakter med kriminella och tog offentligt avstånd från sin vän.

Men för knappt två veckor sedan publicerade Aftonbladet dittills hemliga bandinspelningar där Lettström avslöjade att kungen i själva verket var informerad. På band pratar Lettström med den 41-årige Daniel Webb om hur han talat med kungen.

När nyheten kom ut lade hovet locket på och vägrade kommentera Aftonbladets avslöjande.

Den ende som pratade var Lettström, som hävdade att inspelningen var manipulerad. Men de experter som granskat banden på uppdrag av Aftonbladet slog fast att banden var äkta.

Någon vecka senare ändrade Lettström sig igen och hävdade att han istället ljugit om kungen på bandet och att han bara sagt det som han ”trodde att de kriminella ville höra”.

Publisert: