Nyheter

Elisabet Höglund opereras i dag

Av: 

Camilla Sundell

NYHETER

På förmiddagen i dag opereras Elisabet Höglund.

Läkarna kommer att ta bort hennes sköldkörtel efter att man upptäckt en tumör.

– Det är en lätt operation, säger maken Bosse Karlsson till Aftonbladet.

Elisabet Höglund opereras för cancer i sköldkörteln samma dag som argentinas president Cristina Fernández de Kirchner gör samma sak.
Elisabet Höglund opereras för cancer i sköldkörteln samma dag som argentinas president Cristina Fernández de Kirchner gör samma sak.

Journalisten Elisabet Höglund, som bland annat skriver krönikor i Aftonbladet, har haft det kämpigt den senaste tiden.

– Det har varit fullt upp sedan mars, säger Bosse Karlsson, som stått vid hustruns sida hela vägen.

Fem centimeter

I mars kraschade Elisabet i skidspåret. Därefter tvingades hon operera höftleden, hon drabbades av diabetes och dessutom hittades en stor tumör i bukspottkörteln. Som om det inte vore nog hittade läkarna en tumör i hennes sköldkörtel i höstas.

Klockan 11.00 i dag opereras sköldkörteln bort. Vid Elisabets sida står Bosse Karlsson, som själv genomgått samma typ av operation.

– Det är en lätt operation. De skär upp fem centimeter av halsen och tar ut sköldkörteln. Men det påverkar ju ämnesomsättningen, säger han.

Skrev om operationen

Elisabet skrev själv om sin tumör och förestående operation i sin kolumn i tisdags. Hon konstaterade att hon och Argentinas president Cristina Fernández de Kirchner opereras för cancer i sköldkörteln på samma dag.

– Karolinskas stjärnkirurg Magnus Kjellman ska ta bort min sköldkörtel, som ställt till problem för mig hela livet. Denna tumörform anses vara ganska ”snäll” med i stort sett 100-procentig överlevnad. Det är inte ofta man har något gemensamt med en argentinsk president, skrev Höglund i kolumnen.

Efter operationen kommer Elisabet att få stanna kvar på sjukhuset över natten.

– De vill ha koll på henne, men jag får hämta hem henne imorgon, säger Bosse Karlsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: