En död efter dubbla skjutningar i Malmö

Av: Julia Wågenberg, Niklas Eriksson, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

NYHETER

Polisen misstänker att två gärningsmän låg i bakhåll på mordoffret i Malmö, enligt uppgift till Aftonbladet.

Vid en gångväg ska de båda öppnat eld med automatvapen och då avlossat ett 15-tal skott.

– Vi tittar nu på motiv och bakgrund, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen.

Två skjutningar inträffade i Malmö på onsdagskvällen.

En av dem hade dödlig utgång.

Den första skjutningen inträffade vid 21.42 på Fosievägen i Malmö.

– Då får vi larm om skottlossning och på platsen hittas en blödande man, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid Skånepolisen.

På bilder från Fosievägen syns hur en man leds ut ur en port och sedan förs till en ambulans. Polisen bekräftar också att mannen varit vid medvetande under färden till sjukhus. Vapenhund och tekniker undersökte därefter brottsplatsen.

Uppgifter: Låg i bakhåll

Knappt 20 minuter efter skottlossningen på Fosievägen skedde ytterligare en skjutning, den här gången på Annelundsgatan ett par kvarter bort, enligt polisen.

En polispatrull befann sig av en slump precis i närheten, berättar vakthavande befäl Magnus Lefèvre. På platsen hittar de en skadad man och inledde livräddande åtgärder. Men den yngre mannen dog av skottsskadorna, meddelade polisen sent i natt. Hans anhöriga är underrättade.

Enligt uppgift till Aftonbladet gömde sig de två misstänkta skyttar när mordoffret, en 20-årig man, och dennes sällskap kom gåendes på en gångväg.

De två gärningsmännen ska sedan ha avlossat ett 15-tal skott varav flera träffade den unge mannen.

Mordplatsen ska enligt uppgift till Aftonbladet vara Bennets väg och inte Annelundsgatan.

”Finns oklarheter”

Enligt polisen befann sig flera personer som var i sällskap vid tillfället för skjutningen på Annelundsgatan. Gruppen blev beskjuten, men det var bara den yngre mannen som träffades. Brottrubriceringen är mord samt försök till mord i flera fall. Hur stor gruppen var och vad de gjorde på platsen, berättar inte polisen.

– Det finns oklarheter. Den person som är avliden är känd av polisen, men inte för några allvarligare saker. Vi tittar nu på motiv och bakgrund, säger Magnus Lefèvre.

Från dödsskjutningen har polisen säkrat tomhylsor. Ingen person har gripits efter de båda skjutningarna. Det finns i nuläget ingen känd koppling mellan händelserna, uppger polisen.

Under torsdagsmorgonen hade polisen ingen information om att någon skulle ha gripits i något av fallen.

 PLUS:  Det dödliga våldet

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN