Poliskåren dekorerar hel bil i pridefärgerna

1 av 3 | Foto: Kåren: ”Viktigt att förespråka hbtq-rättigheter”
NYHETER

Förra året fick en brittisk poliskår utstå kritik för sin regnbågsfärgade Prideparadbil. I år väljer de att svara hatarna genom att slå på ännu större, skriver Metro UK.

Förra året fick polisen i Sussex, i södra England, mottaga en del kritik för den regnbågsbil de målat lagom till Pride-paraden i Brighton. Någon uttryckte exempelvis att polisen ”slösat bort 2 500 kronor” på bildekoren.

Slår på ännu större i år

Men istället för att ge vika för den negativa kritiken bestämde sig poliskåren för att göra precis tvärt om. Polischef Nev Camp gick tidigare i år ut och sa att de skulle försöka hitta den största bilen de hade och dekorera den – plus två motorcyklar.

I en tweet skriver han:
”I år bestämde vi oss för att dekorera en skåpbil i Pride-färgerna eftersom vi vill skicka ett budskap att vi helhjärtat motsätter oss de som tycks vara kritiska enbart för att det är ett hbtq-evenemang. Så jag försökte hitta den största bilen vi hade för att understryka detta och visa vårt stöd för hbtq-rörelsen. För att stå upp mot diskriminering än mer än förut”.

– Vi känner att det är viktigt att förespråka hbtq-rättigheter även lokalt och bygga relationer med alla typer av minoritetsgrupper, sa en talesperson från poliskåren till Metro UK.

Paraden i Brighton går av stapeln den 6 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

England

Pride

Hbtq