Lastbil krockade med bil – hängde över E4

Lastbilen åkte in i husvagnsekipaget på E4:an utanför Nyköping och blev hängandes över en viadukt.

Räddningstjänsten arbetade flera timmar innan man till slut fick loss den lastbilschaufför som klämdes fast i samband med olyckan. Under morgonen opererades han akut för livshotande skador.

Olyckan orsakade tvärstopp i trafiken och köbildning under de tidiga morgontimmarna.

En man drabbades av livshotande skador och en kvinna skadades lindrigt i samband med olyckan på E4 vid Stavsjö utanför Norrköping strax före midnatt.

Polisen skriver på sin sajt att föraren av en personbil med tillkopplad husvagn uppger att husvagnsekipaget blivit påkört bakifrån av lastbilen. Lastbilen ska då ha kört upp på mitträcket, där det kilats fast.

I samband med olyckan ramlade lastbilssläpet ner från viadukten på E4 och ner på lv 534.

– Olyckan inträffade på en viadukt och som jag förstår det har lastbilen åtminstone delvis hängt över viadukten. Exakt hur mycket som föll ner vet jag inte, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Livshotande skadad

Under natten mot fredag arbetade räddningstjänsten med att försöka få loss den lastbilschaufför som klämdes fast i olyckan. Först efter flera timmar fick man loss mannen.

– Han fördes med allvarliga skador till sjukhuset i Norrköping, säger vakthavande befäl Anette Wilhelmsson.

Enligt en bulletin från sjukhuset är mannens skador livshotande. Mannen, som är i 55-årsåldern, opererades akut under fredagsmorgonen, uppger sjukhuset.

I personbilen befann sig ett par och ett spädbarn född 2016.

En kvinna som åkte i bilen skadades och klämdes fast så illa att hon fick klippas bort. Samtliga från personbilen fördes bort med ambulans från olycksplatsen. Det stod tidigt klart att barnet och mannen inte hade skadats. Kvinnan fördes till slut till sjukhuset i Norrköping med lindriga skador. Under morgonen kunde hon skickas hem.

Totalstopp i trafiken

Det har sedan olyckan inträffade varit totalstopp i båda riktningarna. Norrgående trafik leds om vid Stavsjö på länsväg 800.

Vid 05-tiden på fredagsmorgonen fortsätter bärgningsarbetet.

– De jobbar fortfarande på platsen. Vägen är totalt avstängd och kommer vara så tills bärgningen är klar. Och när det blir har jag inga uppgifter om, säger Wilhelmsson.

Samtidigt arbetar Trafikverket för att underlätta framkomligheten.

– Norrgående körfält är under omledning. Så har vi tillfälligt släppt upp trafiken i södergående för att få bort kön, och sen ska de fortsätta jobba, säger Åsa Wagenius på Trafikverkets pressjour.

Publisert: