iPhone 7-releasen

Sju hetaste ryktena om nya Iphone 7

Av: 

Nathalie Mark

NYHETER

Under onsdagen presenterar Apple sin nya Iphone – och redan nu släpper en läcka några nyheter vi kan förvänta oss, skriver brittiska Metro.

Analytikern Ming-Chi Kuo, som arbetar på KGI Securities, har många gånger förekommit Apple med sina insidertips om nya uppdateringar. Och än en gång avslöjar han för brittiska Metro vad vi kan förvänta oss av den nya telefonen.

1. Snabbare processor
Den nya telefonen kommer att få en radikalt bättre processor tack vare Apples nya A10-chip. Upp till 2,4 GHz ska vi kunna räkna med – till skillnad från 1.85 GHz som Iphone 6 har i dag.

Berit Roald
Berit Roald

2. Inget hörlursuttag
Om ryktena stämmer så kommer Iphone 7 att sakna hörlursuttag. Detta då att ta bort uttaget var det enda sättet att göra telefonen än tunnare. Kvar kommer bara strömuttaget att finnas men ska framöver även kunna användas för att skicka ljud till trådlösa hörlurar. För att inte alla ska skrota sina dyrt inköpta lurar kommer dock, enligt uppgifter, en ström till hörlursuttagsadapter att inkluderas med telefonen, något osmidigt kan man tycka.

Produktbild

3. Vattentät
En länge efterlängtad funktion kan äntligen vara redo att se dagens ljus – en vattentät Iphone. Telefonen ska certifieras till IPX7 som innebär att telefonen ska klara av att sänkas ned i en meter djupt vatten i 30 minuter utan att gå sönder. Kanske slipper man att lägga telefonen i en påse ris nästa gång man sumpar den i en vattenpöl.

JESSICA GOW / TT

4. Dubbla kameror och bättre blixt
Enligt uppgifter ska den större modellen av Iphone 7 ha två kameror på baksidan – något som ska kunna göra bildkvaliteten bättre och även göra det möjligt att ställa in fokus efter att bilden har tagits. Enligt Ming-Chi Kuo kommer fler lite bättre smartphones att ha den funktionen framöver. Därtill kan den nya Iphonen komma att ha en bättre blixt som ska göra det lättare att fota i dåligt ljus. Den ska ha fyra LED-lampor i ställer för två och varmare ljus än tidigare.

Izabelle Nordfjell/TT

5. Bättre skärm
De nya modellerna ska ha samma storlek som sexan – det vill säga 4,7 respektive 5,5 tum – men kvaliteten på skärmarna ska vara betydligt bättre. Bättre färgåtergivning utlovas.

Mark Schiefelbein

6. Mer minne
Från och med sjuan ska det inte längre gå att beställa telefonen i 16 eller 64 GB utan valen ska gå från 32 till 128 och 256 GB. Mer lagring helt enkelt, något Apple kontinuerligt uppdaterat med nästintill varje modell.

Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT

7. Ingen mer grå telefon
Färgalternativet ”space grey” har funnits med länge i Apples produkter. Men i och med den nya telefonen förväntas den färgen skrotas till förmån för två nya valmöjligheter – ”dark black” och den mer blanka ”piano black”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Eric Risberg
Publisert:

LÄS VIDARE

7 förändringar som kommer till din Iphone

ÄMNEN I ARTIKELN

iPhone 7-releasen

Apple

Iphone

Teknik