Seriebränder i containrar

Foto: Pontus Stenberg

avMartin Mederyd Hårdh

NYHETER

Ett stort antal containrar stod i brand på flera håll i Södermanland i natt. Totalt var det ett tiotal containrar – under två timmars tid.

– Jag har nog aldrig upplevt att det varit så här många bränder på en och samma natt, säger Tobias Persson vid polisens länskommunikationscentral.

Polis och räddningstjänst fick det första larmet klockan 03.33, då flera containrar stod i brand vid en skola i Oxelösund. Sedan startade några intensiva timmar.

En knapp timme senare larmades de till en brand i Nävekvarn, två mil västerut. En timme därpå brann det i Oxelösund igen. Sedan larmades de till Nyköping.

– Det har varit lite rörigt, och onödigt. Det är containrar i olika antal som brunnit på varje ställe, säger räddningstjänstens insatsledare Jan Österberg.

Totalt var det ett tiotal containrar. Det ska inte varit någon fara för intilliggande byggnader.

”Anmärkningsvärt”

Polisen misstänker att bränderna var anlagda.

– Jag har ingen statistik på hur många det har varit per natt tidigare, men jag kan säga att jag nog inte har upplevt så här många bränder på en och samma natt, säger Tobias Persson vid Sörmlandspolisens länskommunikationscentral.

– Visst är det anmärkningsvärt.

Även räddningstjänsten konstaterar att det var en natt utöver det vanliga:

– Det har brunnit i containrar tidigare, det har det gjort, men inte så många på en och samma gång, säger insatsledare Jan Österberg.

Polisen har upprättat anmälningar om bränderna. Rubriceringen är skadegörelse genom brand.

ARTIKELN HANDLAR OM