Nyheter

Har du sett Luna?

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

Efterlyser bortsprungna valpen på Facebook

Har du sett den sex månader gamla valpen Luna? Matte Johanna Haggård har tagit hjälp av Facebook för att hitta Luna som sprang bort i torsdags.

– Det är väldigt många som hjälper till och jag är jättetacksam, säger Johanna till Aftonbladet.

Det var i torsdags som Johanna Haggård var ute och gick med sina hundar vid en golfbana söder om Stockholm som en stor hund dök upp och skrämde iväg Luna.

– Hon är en Shetland Sheepdog och de är ganska rädda av sig så hon gick bredvid mig. Sedan kom en stor hund farande emot oss. När jag vände mig om var Luna borta, säger Johanna.

”Väldigt många som hjälper till”

Johanna har tagit hjälp av Facebook för att efterlysa Luna. Hon skrev på sin egen Facebook men också i olika hundgrupper i och runt Stockholm. Responsen har varit väldigt god, hennes egna efterlysning har delats över 2 000 gånger.

– Uppfödaren gjorde också en efterlysning så det har blivit jättestort. Det är väldigt många som hjälper till, jag är jättetacksam, säger Johanna.

Trots den stora responsen har Luna ännu inte hittats. I helgen tog de hjälp av id-hundar, vars uppgift är att stänga ute alla andra dofter utom Lunas. De kunde på så vis klargöra ungefär i vilket område Luna befinner sig.

”Man brukar starta ett dygn efter att de försvunnit”

En av alla de som såg Lunas efterlysning var sökledaren Benita Poulsen som har varit med och letat bortsprungna hundar flera gånger förut. När hon såg efterlysningen tog hon kontakt med Johanna och gjorde sedan en grupp på Facebook där folk får vara med och leta efter Luna.

– Jag såg det och sedan pratade jag med Johanna. Sedan satte jag igång gruppen på fredagen, oftast brukar man vänta ett dygn innan man gör en efterlysning eftersom hundar kan hitta hem igen.

Benita är även hon glad över responsen som sökandet fått men höjer också ett varningens finger när det blir så många som vill hjälpa till.

– Ibland kan det bli lite för mycket. Det är lätt hänt att man driver hunden längre bort om man är många som letar och ropar hundens namn.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Hunden Buddy fick cancer– bockar nu av sin bucket list