Man stack från sjukhus efter misshandel - hittades död

1 av 2
NYHETER

28-åringen som misshandlades i Söderhamn försvann från sjukhuset dit han körts i ambulans.

På tisdagen hittades han död i ett avlägset beläget hus utanför Söderhamn.

– En förundersökning har inletts då det finns misstanke om brott, säger kammaråklagare Therese Stensson till Aftonbladet.

Det var vid 13.30 på måndagen som polis och ambulans larmades till bostadsområdet Norrberget i centrala Söderhamn med anledning av ett bråk. Där hittades en 28-årig man som blivit slagen i huvudet med ett tillhygge.

Mannen kördes med ambulans till sjukhuset i Hudiksvall, och polisen inledde en förundersökning om grov misshandel och spärrade av platsen för teknisk undersökning.

Låg död i hallen

28-åringen stannade dock inte kvar på sjukhuset, utan tog sig därifrån. Brottsrubriceringen ändrades då till misshandel av normalgraden då det antogs att skadorna var förhållandevis lindriga.

Men 28-åringen kan ha varit mer skadad än vad man trott. En källa uppger för Aftonbladet att 28-mannen fick hjälpas in i bostaden, ett hus utanför Söderhamn, av sina kamrater när han kom från sjukhuset. På tisdagsmorgonen låg han död i hallen. Vad som hänt och vad som föranlett dödsfallet är oklart.

– Dödsorsaken kommer givetvis att vara avgörande för brottsrubriceringen, säger åklagaren.

Oklar dödorsak

Ambulanser, poliser och kriminaltekniker har varit på plats vid huset där 28-åringen hittades. Om mannen dött i sviterna av misshandeln eller om ytterligare något brottsligt skett återstår att se.

Hur kunde han sticka ifrån sjukhuset?

– Jag har inga uppgifter alls om det, säger Therese Stensson.

Aftonbladet har sökt sjukhusansvariga utan att få kontakt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Söderhamn

Brott