Överlevde flygkrasch – blev lottomiljonär

1 av 8
NYHETER

Det har varit en omtumlande vecka för 62-årige Mohammad Basheer Abdul Khadar. Inom loppet av några dagar överlevde han en flygkrasch – och vann en miljon dollar.

Mohammad Basheer Abdul Khadar, 62, var ombord på Emirates-planet från Indien som tog eld efter att ha kraschat på den internationella flygplatsen i Dubai i förra veckan. En brandman omkom men alla ombord överlevde.

Bara en vecka senare fick Mohammad besked om att han kammat hem miljonvinsten, som motsvarar över åtta miljoner svenska kronor, på ett lotteri som taxfree-shoppen på flygplatsen i Dubai ordnat.

Ska skänka pengarna till fattiga

Mohammad är från Indien men har bott i Dubai i närmare 40 år. Han var på väg hem till sin familj när planet kraschade och ska nu återvända till hemstaten Kerala för att ge vinstpengarna till fattiga där.

– Jag vill åka och leta rätt på människor som verkligen behöver hjälp och ge dem pengar. Jag var fattig och vet vad de genomlever, säger han till Gulf News och fortsätter:

– Jag värdesätter att jag överlevde kraschen högre och ser det som en gudagåva – och jag vet att gud räddade mig av en anledning.