Erik kom hem från resan – här är kompisarnas bus

1 av 3
NYHETER

Erik Schmelck såg fram emot att komma hem till sin lägenhet efter semestern.

Men hans vänner hade fyllt den med fyllda vattenglas och uppblåsta ballonger.

– De säger att det tog 24 arbetstimmar att sätta upp allt, säger han till Nettavisen.

Nyligen kom Erik Schmelck hem till Oslo efter att ha varit på ett par veckors bilsemester i USA tillsammans med sin flickvän. Innan de åkte iväg gav Erik lägenhetsnycklarna till en kompis som skulle ta in posten, men det skulle han kanske inte ha gjort.

”Borde ha anat”

När Erik öppnade ytterdörren möttes han av en minst sagt överraskande syn. På golvet stod 3 200 plastglas fyllda till bredden med vatten.

Foto: Erik Schmelk. Foto: Privat

Dessutom var det ett hundratal uppblåsta ballonger i badrummet.

– Egentligen borde jag ha blivit väldigt förvånad och sur. Men något i mitt huvud sa att jag borde ha anat det här, så dum jag var som gav nycklarna till grabbarna, säger han till Nettavisen.

Det fanns inte mycket annat för Erik att göra än att börja plocka bort glasen. När han hållit på en stund fick han ett samtal från vännen han beskriver som "hjärnan bakom planen” som sa att han och kompisarna skulle komma och hjälpa honom.

– De säger att det tog 24 arbetstimmar att sätta upp allt. Vi var fyra som städade och det tog oss två-tre timmar att få bort det, säger han.

Foto: Foto: Privat

Det är inte första gången kompisgänget skojar med varandra. För ett par år sedan fick en av killarna sin bil helt täckt av post-it-lappar.

En annan gång täckte Eriks kompisar hans bil med snö och skulpterade en gris av den.

Planerar hämnd

Nu planerar Erik sin hämnd.

– Jag har några idéer om hur jag kan ge igen. Men de kan jag naturligtvis inte avslöja, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge