Skelettet i brunnen misstänks vara en mördad man

NYHETER

Tidigare ägare till gården: ”Det här kan inte vara sant”

1 av 10

En plastsäck med ben hittades i en brunn på en gård i Hörby.

Nu bekräftar polisen att det kommer från en vuxen man och inleder en förundersökning om mord.

– Fyndet var paketerat på ett speciellt sätt och nedsänkt i brunnen, säger Robert Loeffel på polisen.

I måndags skulle spolbilschauffören Peter Åhlin, 38 år, rensa en brunn på en gård i Hörby. Först fastnade ett mindre ben i bilens sugslang. Sedan gjorde han en makaber upptäckt: en plastsäck med skelettdelar.

– Den var cirka 160 cm lång och hade formen av en människa. Jag vill gärna tro att det är ett djur men tyvärr är det nog inte det. Det ser för utstuderat ut och liknar för mycket en kropp, sa Peter Åhlin till Aftonbladet.

”Paketerat och nedsänkt i brunnen”

Polisen skickade benresterna till Rättsmedicinalverket för analys och nu bekräftar man att det rör sig om en människokropp och att man har inlett en förundersökning om mord. Rubriceringen görs på grund av sättet som skelettdelarna hittades, förpackade i en plastsäck och nedsänkta i brunnen.

– Det är en vuxen man och vi har öppnat en förundersökning om misstänkt mord. Detta eftersom fyndet var paketerat på ett speciellt sätt och nedsänkt i brunnen. Och första utlåtandet från rättsläkaren säger att det är ett misstänkt mord, säger Robert Loeffel, presskommunikatör vid polisregion Syd till Aftonbladet.

Gör ny brunn-undersökning

Kroppen är ännu inte identifierad och man vet inte hur eller när kroppen hamnat i brunnen.

Man jobbar sedan tidigare med att titta på äldre fall med försvunna personer.

– Vi jobbar med inre spaning och kommer titta på efterlysta i närområdet och regionen. Vi ska se om det finns någon intressant person som är efterlyst sedan en tid tillbaka, sa Robert Loeffel till Aftonbladet tidigare i veckan.

I nästa vecka kommer polisen att göra en ny undersökning av brunnen där skelettdelarna hittades. Man hoppas hitta fler skelettdelar och eventuella andra bevis.

”Det här kan inte vara sant”

Aftonbladet har pratat med en före detta ägare till gården, som är fullständigt chockade över vad man hittat i brunnen.

– Det är fruktansvärt obehagligt. Min första tanke var ”det här kan inte vara sant, vem kan ha pillat ner ett lik där?”, säger den tidigare ägaren.

Brunnen var avstängd redan när den tidigare ägaren köpte gården, dricksvattnet togs från en annan brunn.

ARTIKELN HANDLAR OM