Mellostjärnorna i oväder – scenen blåste omkull

Av: Linnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:

Bandets manager: ”Det var lite läskigt”

1 av 5

Melodifestivalenstjärnorna Östen med Resten skulle spela i Timrå – då blåste scenen plötsligt omkull.

Dessutom började tjocka grenar blåsa till marken.

– Det var en stormby som kom och lyfte hela scenen. Vi kunde ha gjort vår sista spelning, säger Östen Eriksson.

Kraftiga vindar har slagit hårt mot södra Norrland i dag. Tusentals personer är fortfarande utan ström och räddningstjänst arbetar tillsammans med Trafikverket febrilt för att ta bort alla nedfallna träd.

Mitt i blåsvädret hamnade bandet Östen med Resten. Strax innan de skulle gå upp på utomhusscenen i Timrå för att soundchecka tog vinden ett järngrepp om scenen. Allt blåste omkull.

– Det tog tag i scenen och hela scenen välte bakåt. Det var någon som stod däruppe, men han hann hoppa av så det gick bra. Men scenen var bara att glömma, säger bandets manager Peter Maier.

– Det kändes som att det var en redig storm. Det var lite läskigt.

”Det sprack i hjärtat på mig”

Scenen slets bakåt i vinden. Dessutom började det blåsa stora och tjocka grenar till marken.

Och Peter Maier var nära att träffas av en i huvudet.

– Grenen kom en halv meter framför fötterna och när jag såg det så sprack det i hjärtat på mig. Tänk om jag hade gått två steg längre, då hade jag ju fått den i huvudet, säger han.

Något liknande har Östen Eriksson, i Östen med Resten, aldrig varit med om.

– Under alla mina år har jag aldrig varit med om något liknande. Jag har stått i hällregn, jag har stått i en stormby utomhus mitt i vintern. Jag har gjort det omöjliga och det möjliga – men det här har jag aldrig varit med om, säger han.

Fick spela inomhus

Precis innan kaoset bröt ut hade bandet bestämt sig för att flytta spelningen inomhus. Östen med Resten fick spela på en närliggande fritidsgård, men lyckades trots den dramatiska förmiddagen starta spelningen i tid.

– Som tur var fanns en lokal som de snabbt kunde ställa in grejerna i. Vi höll hus där och det blev jättetrevligt och jättebra, säger Östen Eriksson.

Brandkåren kom till platsen och spärrade av kring träden för att försäkra sig om att ingen gick för nära och kunde träffas. Ingen ska ha kommit till skada i ovädret i Timrå.

– Tänk om vi hade stått på scenen när vindpusten kom – då hade ju vi gjort vår sista spelning det kan jag säga. Så pass allvarligt var det.

– Det är inte alltid man kommer med solsken.

Publicerad:

LÄS VIDARE