Här är gästlistan till prins Oscars dop

Kungligheter och statsråd – här är hela gästlistan till prins Oscars dop i morgon.

Nu har gästlistan till prins Oscars stundande dop presenterats. Som brukligt finns utöver kungligheter ett stort antal dignitärer inbjudna, som till exempel statsminister Stefan Löfven med maka, statsrådet Morgan Johansson och överbefälhavaren General Micael Bydén tillsammans med sin fru.

Listan är förstås späckad med kungligheter, även om de inte är lika många som på prinsessan Estelles dop. Utöver dopbarnets familj så återfinns i första hand de kungligheter som tidigare i dag presenterades som prins Oscars faddrar.

Bara två av tre kusiner

Någon som saknas på gästlistan är prins Alexander, prins Carl Philip och prinsessan Sofias son. Där emot så kommer prinsessan Madeleins och Christopher O’Neills båda barn, prins Nicolas och prinsessan Leonore.

Dopet i morgon

Prins Oscar kommer, precis som prinsessan Estelle, döpas i Slottskyrkan i Stockholm och dopet kommer att förättas av ärkebiskop Antje Jackelén.

Klockan 12.00 börja dopcermonin och när familjen och den nydöpte lämnar kyrkan kommer de att mötas av 21 skott salut skjuten från Skeppsholmen.

När dopet är avklarat hålls en mottagning på slottet där det kommer bjudas på champagen och snittar. Detta är den så kallade ”vagncermonin” där inbjudna får chansen att titta närmare på den nydöpta prinsen.

Det hela avslutas med en sen lunch för den närmaste familjen och statsministern.

Läs hela listan här nedanför

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN