Vidis, 1, blev påkörd av smitare och dog

NYHETER

Nu efterlyser Joakim Olausson föraren

1 av 2 | Foto: Vidis hann inte fylla två år innan hon blev påkörd och dog.

Joakim Olaussons hund Vidis blev påkörd av en bil och dog.

Nu letar han efter föraren som bara körde i väg.

– Hon var mitt lilla barn. Han måste ta sitt ansvar, säger han.

Nyligen var Joakim Olausson från Göteborg ute och promenerade med sina två hundar Vidis och Eira. De gick över ett övergångsställe som de alltid brukar passera när Joakim såg en bil komma farandes. Övergångsstället var upplyst och hundarna bar reflexer.

– Jag trodde att han skulle se oss. Men när han har 15-20 meter kvar märker jag att motorn börjar varva och att han gasar. Så jag fick panik och släppte kopplet i hopp om att Vidis och Eira skulle hinna över gatan.

”Hon var okontaktbar”

Men det var bara Eira som lyckades klara sig undan.

– Vidis blev skrämd och sprang åt mitt håll. Då körde han på henne. Hon flög två-tre meter. Sedan sprang hon 20-25 meter innan hon kollapsade.

Då föraren åkte med nedvevad ruta försökte Joakim grabba tag i honom. Men han fick inte något ordentligt grepp och vågade inte hålla kvar när föraren gasade. I stället sprang han fram till Vidis.

– Hon var okontaktbar. Hon hade förmodligen fått en så kraftig hjärnskada att hon var helt utslagen, säger han.

Just då kom en spårvagn. Joakim tog med sig hundarna på spårvagnen och åkte till djursjukhuset. Men det var förgäves. Efter att veterinärerna ägnat tre timmar åt att försöka rädda hennes liv gav de upp.

– Diafragman sprack och tarmarna tryckte sönder lungorna. Hon dog en plågsam död, säger han.

Helt förkrossad

Joakim är helt förkrossad. Han är så ledsen att han inte har varit på jobbet på en vecka.

– Jag jobbade lite för första gången i dag, men det var jättejobbigt. Jag gråter av och an hela tiden när jag tänker på det. Hon var mitt lilla barn. Nu har jag bara en hund kvar.

Nu har Joakim skrivit ett Facebookinlägg där han efterlyser den som körde ihjäl Vidis.

– Han måste ta sitt ansvar. Jag kan inte fatta att någon bara kör över en hund utan att försöka hjälpa till. Jag kan förstå att olyckor händer, men det här... Jag förstår det bara inte, säger han.

Läs Joakims efterlysning nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Hundar