Ersatt Samsung Galaxy exploderade på flygplan

Ett flygplan tvingades under ondagen evakuera vid gaten på Louisville International Airport i delstaten Kentucky.

Detta sedan ett ersatt exemplar av Samsungs senaste storsatsning, smarttelefonen Galaxy Note 7, börjat ryka och bränt märken ombord på flygplanet.

Planet var inte långt från avfärd när det amerikanska flygbolaget Southwest på onsdagsmorgonen, lokal tid, evakuerade flight 994, från Louisville till Baltimore i USA. Beslutet togs efter att en smarttelefon av modell Samsung Galaxy Note 7 plötsligt börjat ryka ombord, skriver tekniksajten The Verge.

Samtliga passagerare och kabinpersonal fick lämna planet genom flygplanets huvuddörr och det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Däremot är det inte första gången en smarttelefon av denna modell exploderar på offentlig plats. Så sent om förra månaden tvingades Samsung återkalla miljoner exemplar av Note 7, endast veckor efter att den släppts på marknaden, skriver The Telegraph.

”Grågrön arg rök”

Brian Green, ägare av den nu obrukbara tingesten, säger till The Verge att han köpte den så sent som den 21 september, det vill säga efter att Samsung börjat sälja en ny version av modellen som enligt uppgift inte skulle ha samma batteriproblem. Enligt sajten ska den aktuella telefonen inte ha påverkats av den senaste återkallelsen då den redan bytts ut mot en ny enhet.

Green berättar också att han hade telefonen avstängd på flygbesättningens uppmaning och att den låg i hans ficka när den plötsligt började ryka. Han ska då ha tappat den på golvet varpå en ”tjock grågrön arg rök” strömmade ur den. Telefonen ska sedan ha brunnit igenom mattan i flygplansgången och gjort mindre brännmärken i planet.

Teknikjätten: ”Finns inga bevis”

Samsung har efter nyheten om den exploderande smarttelefonen gått ut med ett uttalande där de säger att de kommer att granska enheten för att sedan gå ut med mer information.
”Det finns inga bevis på att den här incidenten är relaterad till den nya Note 7. Vi arbetar nu med myndigheterna och Southwest för att återställa enheten och bekräfta orsaken”, uppger teknikjätten.

Den amerikanska flygmyndigheten varnade nyligen passagerare för att slå på eller ladda sina Note 7-telefoner under flygning, skriver The Telegraph.

Publisert:

Ämnen i artikeln