Adam bjöd kungen till 18-årsfest – fick svar

Publicerad 2016-10-03

Adam Lager ville förgylla sin 18-årsdag med ett besök från hans majestät konungen. Han skickade en inbjudan – och svaret har han numera ramat in på väggen.

– Jag hade helt ärligt inte förväntat mig något svar, säger han.

En månad innan Adam Lager fyllde 18 år bestämde han sig för att dra en rejäl chansning och bjuda in självaste kung Carl XVI Gustaf till sitt kalas.

Han skrev ett handskrivet brev där han förklarade hur mycket ett kungligt besök skulle betyda för honom.

Jag utlovar egenhändigt bakad kladdkaka”, skrev han bland annat.

– Jag tänkte att jag skulle skriva propert och formellt, som om jag vore 20 år äldre. Jag hade helt ärligt inte förväntat mig något svar heller när jag var färdig med brevet, säger Adam.

Inbjudan till kungen.

”Har säkert bättre saker för sig”

Han bad om svar senast den 8 augusti. Svaret kom – men så sent som i förra veckan.

Även om det inte fanns möjlighet att planera in ett sådant besök, så tyckte Kungen att det var trevligt att du bjöd in honom”, skriver sekreteraren Helena Garofalo i brevet.

– Jag förstår dem, de får säkert in en massa inbjudningar som denna och kungen har antagligen bättre saker för sig. Jag är dock mycket tacksam för bilden de bifogade som tack.

I brevet från hovet fanns nämligen en porträttbild av kungen, som numera hänger på väggen bredvid Adams skrivbord tillsammans med brevsvaret.

Setts av tiotusentals

Adam lade i slutet av förra veckan upp en bild på kungens svar på nätforumet Reddits svenska del. Där har många kommenterat den och även berättat liknande historier. På bildsajten Imgur har bilderna på brevsvaret visats över 15 000 gånger.

– Det är jättekul! Jag förväntade mig en del troll och sarkastiska kommentarer men alla hade en rätt trevlig inställning, säger han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln