Tre barn till sjukhus efter olycka vid bad

1 av 2
NYHETER

Tre barn har förts till sjukhus efter en olycka vid Fria bad i Helsingborg.

– En åttaårig pojke är allvarligt skadad men i nuläget inte livshotande, säger Marie Ljung, kommunikationschef vid Helsingborgs lasarett, på torsdagskvällen.

Under fredagen hade pojkens tillstånd förbättrats avsevärt, uppger sjukhuset.

Strax innan klockan 18 larmas polis, ambulans och räddningstjänst om ett drukningstillbud vid Fria bad i Helsingborg. Tre barn ska, av oklar anledning, ha hamnat i vattnet och inte kunnat ta sig upp.

Barnen är en tioårig flicka, en åttaårig pojke och en sjuårig pojke.

– Vi har tagit upp dem på land och de är förda till sjukhus, säger Jerker Palm Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Fördes till sjukhus

Samtliga barn fördes med ambulans till sjukhus, två av uppgavs inledningsvis vara allvarligt skadade.

– Tre barn har kommit in till akutmottagningen. De barn som är sex och sju år är allvarligt skadade, det tredje barnet som är tio år har lindriga skador, säger Marie Ljung, kommunikationschef vid Helsingborgs lasarett.

Vid 20.30 kom uppdaterad information om skadeläget.

– En tioårig flicka har skador som bedöms som mycket lindriga och en sjuårig pojke med vad som inledningsvis kallades allvarliga skador bedöms nu vara lindrigt skadad, säger Marie Ljung.

– En åttaårig pojke är allvarligt skadad men i nuläget bedöms det inte vara livshotande.

Tillståndet förbättrat

Under fredagsmorgonen uppgav Marie Ljung att tillståndet för den åttaårige pojken hade förbättrats avsevärt.

– Åttaåringen som var allvarligt skadad mår mycket bättre i dag men får stanna kvar lite ytterligare. De andra barnen mår bra och kan troligtvis lämna sjukhuset under dagen, säger Ljung.

Det var under torsdagen oklart vad som har hänt och hur länge barnen legat i vattnet.

– Jag vet inte om det är en båt som har kantrat, eller vad som har hänt utan vi får försöka reda ut det, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen.

Vittne: ”Paddlade dit och hjälpte”

Ett vittne som paddlade kanot i området såg hur flera pojkar dragit upp ett av barnen på stranden.

– De var helt förvirrade och skrek att de hittat barnet, så jag paddlade dit och började göra hjärt- lungräddning och när polisen kom började barnet att kräkas, säger vittnet till Aftonbladet.

Andra i området slog larm till 112 och vittnet beskriver det som att det var ”kaos på stranden”. Och just då visste han inte att det var fler barn som var skadade.

– Det verkar som att barnen har badat på det grunda och dragits ut till det djupa, det var strömt där och inga vuxna var i närheten, säger personen.

ARTIKELN HANDLAR OM