Quinton, 37, slog sig blodig – på vattenrutschkana

NYHETER

”Personalen ville inte ringa ambulans”

1 av 3 | Foto: Privat.

Quinton Stevic besökte badhuset Kokpunkten i Västerås tillsammans med en vän. Där slog han upp ett sår i huvudet på en av vattenrutschkanorna men fick ingen hjälp av badhusets personal.

– Jag ville ringa ambulans men de sa att vi skulle ta oss till sjukhuset själva, säger Quinton.

Det var under fredagseftermiddagen som Quinton Stevic, 37, åkte till Kokpunkten i Västerås. Enligt deras hemsida är det ”Sveriges första actionbad” och erbjuder ett flertal åkattraktioner av olika slag. Det var när Quinton skulle åka huvudattraktionen Boomerang som olyckan var framme.

– Den går så att man åker upp mot taket och sedan ned igen. Där finns en kant som jag måste slagit i för plötsligt kände jag en kraftig smäll i huvudet, säger Quinton.

”Hade blod överallt”

Quinton och hans vän hade fått en uppmaning om att luta sig åt höger när de började åka nedåt igen men enligt Quinton fanns ingen chans att kunna styra sig själv.

– Det är konstigt att de har den kanten där för i den hastigheten har man ingen möjlighet att styra. När jag kom ned kände jag på huvudet och då såg jag också att det var blod överallt, det hade runnit ned över bröstet. Det är så läskigt att det kan hända, säger Quinton.

”Kände inget stöd från dem”

Quinton togs in i ett rum där han fick tryckförband runt huvudet av en anställd, men ingen frågade hur han mådde.

– Jag ville ringa ambulans men de ville inte det, de sa att vi fick ta oss dit själva. Jag kände inget stöd från dem, säger Quinton.

”Erbjöd inte ens inträdet tillbaka”

Quinton fick skjuts av sin vän till sjukhuset där han syddes med fem stygn i huvudet. Han mår bra efter olyckan men är lite öm i nacken. När han ringde Kokpunkten blev han hänvisad till sitt försäkringsbolag.

– Jag ringde dem men de erbjöd inget, inte ens inträdet tillbaka. En av sköterskorna på sjukhuset sa att jag inte var den första som kom in med en skada från Kokpunkten, säger Quinton.

Kokpunkten, och attraktionen Boomerang, har varit föremål för olyckor tidigare. Bland annat skrev Aftonbladet om Mikael, 43, som fick foten krossad förra året. Quinton varnar nu andra för att besöka Kokpunkten.

– Jag vill att detta kommer ut så inte fler skadar sig. Det är ju massa barn som besöker dem, jag vill inte att de ska komma till skada.

”Ska se över vad som gått fel”

På Kokpunkten har man gjort en tillbudsrapport och ärendet kommer att utredas och man försäkrar att säkerheten i badhuset är prioriterad.

– Vi ska se vad som gått fel men jag har inte sett någon liknande skada i den attraktionen. Vi jobbar mycket med vår säkerhet på flera nivåer och är godkända av besiktningsorgan, säger Christoffer Tilstam kommunikationsansvarig på Kokpunkten.

Gällande incidenten med ambulansen säger Tilstam att en ambulans ringts.

– Jag pratade med guiden som tog hand om gästen och de ringde ambulans men där sa ambulanspersonalen att gästen själv fick ringa eller ta sig dit själv.

När det kommer till att kompensera Quinton ska detta tas upp vid ett senare tillfälle.

– Just när det händer så fokuserar vi inte på det utan på att allt ska gå bra. Nu i efterhand ska vi ta ett samtal med honom och se vad vi kan göra.

Följ oss på Facebook