Pojke saknar båda föräldrarna

1 av 3 | Foto: Krister Hansson
Sjukhuset i Nice där den 7-åriga pojken ligger i koma och vårdas på intensivvårdsavdelningen.
NYHETER

En 7-årig pojke som ligger i koma efter terrorattacken saknar båda sina föräldrar.

De ska ha varit tillsammans på strandpromenaden när lastbilen mejade ned folk. Ingen av dem har hört av sig till sjukhuset.

Nu befarar sjukhuspersonalen att pojken har blivit föräldralös.

– Det är fortfarande 16 kroppar av vuxna personer som ännu inte är identifierade, säger Stephanie Simpson, kommunikations direktör, Lenvals barnsjukhus, Nice.

10 barn miste livet när Mohamed Lahouaiej Boouhlel körde lastbilen rakt in i folkmassan på Promenade des Anglais, Nice. Förutom det vårdas många barn för allvarliga och livshotande skador.

En av dem – en 7-årig pojke har ännu inte fått besök av sina föräldrar. Mycket tyder nu på att de finns med bland de omkomna.

– Det är en 7-årig rumänsk pojke som ligger i koma på intensivvårdsavdelningen. Han vårdas med hjälp av respirator. Hans tillstånd är allvarligt men inte livshotande, säger Stephanie Simpson, kommunikations direktör, Lenvals barnsjukhus.

Krävs DNA för identifiering

Minst 84 människor dog i massakern. Polis och sjukvårdspersonal har haft ett tufft jobb att identifiera alla kroppar. Flera av offren är så illa tilltygade att det krävs DNA-test för att fastställa deras identitet.

Under söndagen var fortfarande 16 kroppar oidentifierade. Stephanie Simpson misstänker att den 7-årige pojkens föräldrar finns bland dessa. Polisen har lyckats lokalisera pojkens rumänska mormor.

– Hon har kommit hit till sjukhuset och identifierat honom.

Barnsjukhuset Lenval i centrala Nice tog emot 30 barn som skadats i attacken. Två av dem dog direkt under natten och för två av dem är läget allvarligt – den rumänske pojken och en fransk pojke, ligger fortfarande kvar på intensivvårdsavdelningen.

– Den franska pojken är värst skadad. Hans tillstånd är livshotande, säger Stephanie Simpson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nice