Stor explosion vid busstation i Turkiet

NYHETER

Polisbussen rammades av en bombbil.

Sju personer dog i explosionen.

– Vi har tyvärr förlorat sju medlemmar ur säkerhetsstyrkorna och vi har 14 personer skadade, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Vid 16.40-tiden kom de första rapporterna om ett bombdåd i Diyarbakır i sydöstra Turkiet. En explosion hade då inträffat vid stadens bussterminal.

Nu har händelseförloppet klarnat och det är bekräftat att av landets president Recep Tayyip Erdogan att sju poliser i den turkiska säkerhetsstyrkan dog och minst 14 skadades.

Flera internationella nyhetsbyråer rapporterar att explosionen orsakades av att en bombbil rammade en polisbuss med sju poliser i.

– Vi har tyvärr förlorat sju medlemmar ur säkerhetsstyrkorna och vi har 14 personer skadade, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i samband med att han höll ett anförande under sitt pågående USA-besök, skriver TT.

Dådet skedde dagen innan premiärminister Ahmet Davutoglu skulle genomföra ett officiellt besök i staden, något som är ovanligt, enligt AFP.

Diyarbakır ligger i sydöstra Turkiet och har en stor kurdisk befolkning. Turkiska säkerhetsstyrkor genomför en pågående militäroperation i området mot den kurdiska PKK-gerillan, skriver nyhetsbyrån TT.

Terrorstämplade PKK har genomfört flera blodiga dåd i Turkiet sedan vapenvilan brakade samman i juli förra året.

De turkiska styrkorna anklagas samtidigt för att utsätta invånarna för övervåld och Amnesty International har liknat de utegångsförbud som införts i flera städer vid kollektiv bestraffning, enligt TT.

Hundratals har dödats i oroligheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM