Här träffas de på stan – sen huggs mannen ihjäl

Publicerad 2016-11-23

Mordåtalade 22-åringens advokat: Han agerade i självförsvar

En natt i juli i Borlänge huggs en 27-årig man ihjäl. På övervakningsfilm syns mötet mellan den misstänkta mördaren och offret. Nu ska målet avgöras i tingsrätten.

Under natten den 23 juli möts offret, en 27-årig man, och de två åtalade, en 22-årig man och en 25-årig kvinna, i centrala Borlänge. Tillsammans med flera andra personer syns de på en övervakningskamera från en bankomat på Stationsgatan. På platsen uppstod någon slags diskussion och de gick efter det gemensamt till bilen de båda åtalade kom i.

– De känner inte varandra sedan tidigare, de har lite gemensamt intresse i narkotika, säger 22-åringens advokat Sargon de Basso.

De ska sedan ha åkt gemensamt till en parkering vid Röda vägen i Borlänge, där blev den 27-årige mannen sedan knivhuggen. Men historierna går isär, enligt åklagaren har 22-åringen med avsikt att döda mannen huggit honom tre gånger i bröstet. Enligt mannens advokat har den åtalade agerat i självförsvar.

– Han har angripit min klient så att min klient har varit tvungen att försvara sig, han har då tagit fram en kniv ur byxlinningen och gjort rörelser för att få bort personen när han blivit angripen, säger Sargon de Basso.

Dagen efter gick 22-åringen in på polisstationen och berättade att han i självförsvar huggit mannen. Kvinnan står åtalad för grovt skyddande av brottsling då hon skjutsat den misstänkta mannen fram och tillbaka. Enligt hennes vittnesmål visste hon inte om att 27-åringen knivhuggits till döds.

Rättegången avslutas på tisdag.