Polisen Jelena gjorde Alexanders 2-årsdag

1 av 3 | Foto: Alexander fick sin livs födelsedag.
NYHETER

När polisen såg hur exalterad Alexander var över att se polisbilen klev de ur och gav honom sitt livs upplevelse: ”Kan man som en polisgalen nybliven 2-åring få en bättre dag...Tack Polisen Göteborg city", skriver mamman Monica Driever i ett Facebookinlägg.

Monica Driever var ute och gick med sin son Alexander i måndags då han fyllde två år. Plötsligt fick de syn på en polisbil på motsatta sidan av vägen. Alexander som älskar polisbilar stannade upp, pekade mot bilen och gav ifrån sig ljudet "weioweio”. Sen började han göra slängpussar åt bilen.

– Polisbilen märkte det här och en tjej vevade ner bilrutan och satte på blåljusen på tyst ljudnivå, säger Monica Driever.

"Ni gjorde min sons dag"

Monica och Alexander fortsatte sedan med spårvagn ned på stan. En timme senare, när de återvände hemåt, så fick de syn på en polisbil igen vid Coop nära deras hem. Alexander började ännu en gång göra ljudet "weioweio". Ännu en gång vevade en tjej ner bilrutan och hon gav en slängpuss till Alexander. Monica förstod då att det är samma polisbil som innan.

– ”Ni gjorde min sons dag” ropade jag åt dem.

Då bad polisen Monica och Alexander att vänta kvar medan de skulle vända om bilen för att stanna upp bredvid dem.

– Då klev båda kollegorna ur bilen och tjejen gav Alexander sitt polismärke.

Alexander fick även prova att sitta i bilen och fick en bit avspärrningsband.

– Man såg på hela hans ansiktsuttryck att han tyckte om det.

"En häftig upplevelse"

Monica har skrivit om händelsen i ett Facebookinlägg där hon hyllar polisen som gjorde detta för Alexander: ”Kan man som en polisgalen nybliven 2-åring få en bättre dag...Tack polisen Göteborg city!!”.

– Det var en häftig upplevelse, till och med för mig, att se att polisen tar sig den här tiden till att göra detta.

"Han gjorde vår dag"

Jelena Radic, hos Göteborgspolisen, är en av de hyllade poliserna som satt i polisbilen. Hon berättar att de då och då försöker prata med allmänheten, speciellt när de är små. Mötet med Alexander var lika fint för dem som för honom.

– Det här värmde också mitt och kollegans hjärta. Det gjorde oss glada att han blev glad, säger hon och fortsätter:

– Han gjorde vår dag med.

ARTIKELN HANDLAR OM