Politiker misstänks för strippoker med funktionsnedsatta

Av: Jonas Ekman

Publicerad:
1 av 4

Borgmästaren misstänks för att ha bjudit på alkohol och spelat strippoker med minderåriga. Åklagaren säger att han inte vill medverka i utredningen.

– Han har gjort felsteg efter felsteg, säger den lokala polisen.

Anthony Silva, borgmästaren i den amerikanska staden Stockton, misstänks för att ha spelat strippoker med minderåriga. Han greps på det sommarläger han driver för barn med funktionsnedsättningar. Han ska enligt Daily Mail ha gjort detta efter att ha bjudit minderåriga på alkohol.

– I tre och ett halvt år har borgmästare Anthony Silva gjort felsteg efter felsteg som han alltid kunnat skaka av sig. Den här gången är det annorlunda, säger den lokala polismyndigheten till CBS. Både polisen och Stocktonpolitiker menar att Silva borde avsäga sig uppdraget.

Anthony Silvas advokat Mark Reichel menar att anmälan är politiskt motiverat då Silva ställer upp för omval i november.

”16-årig pojke"

En del i bevisningen är enligt åklagaren 23 fotografier och 4 videoklipp filmande i augusti 2015 på sommarlägret. I en av filerna har man hittat en konversation mellan deltagarna i Silvas rum. Den indikerar att deltagarna var nakna och att en av deltagarna ska vara en 16-årig pojke.

Lögner från åklagarsidan

Misstankarna mot borgmästaren är inte första gången som Silva hamnat i juridiskt blåsväder. Tidningen The Mercury News skriver att han under två veckors tid vägrat att ge information kring försvinnandet av ett handeldvapen som stulits från hans hem. Samma vapen användes senare i mordet på den 13-åriga pojken Rayshawn Harris. Silvas advokat säger att anklagelserna om att hans klient inte skulle vilja hjälpa polisen är lögner från åklagarsidan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN