Isak träffades av blixten – ingen stannade för att hjälpa

NYHETER

”De körde bara vidare”

1 av 2

Isak Månsson, 24, träffades av blixten under en cykeltur. Han kastades ned i diket där han fick ligga och vifta efter hjälp – men ingen stannade.

– Det körde säkert förbi fem bilar innan jag fick hjälp, säger Isak.

Isak och en väninna bestämde sig för att cykla från Östersund, där Isak studerar, till Ystad som en kul grej. Men väninnan kunde inte följa med så Isak cyklade själv från Östersund i söndags. I tisdags skulle han avverka sträckan Ljusdal-Sandviken när ett oväder drog in över honom. Helt plötsligt slog en blixt ned en meter från honom, skriver Gefle Dagblad.

”Såg att jag fick ögonkontakt med bilar”

Isak flög av cykeln och ned i diket. Skärrad började han vifta efter hjälp men förgäves.

– Jag kände strömmen i mig i flera minuter. Jag försökte stoppa någon bil som kunde hjälpa mig, jag låg i diket och viftade. Jag fick ögonkontakt med några bilar men de körde bara vidare. Det körde förbi säkert fem bilar innan någon stannade, säger Isak.

”Kändes inte bra alls”

Till slut stannade ett par vid Isak och ringde en ambulans som körde honom till Gävle sjukhus där han fick tillbringa natten.

– Det kändes inte bra alls när bilarna bara åkte förbi, jag var ju rädd. Men jag är jättetacksam över de som stannade även om man hade hoppats på att första bilen hade stannat, säger Isak.

”Folk måste ta hand om varandra bättre”

Isak skrevs ut dagen efter och ska fortsätta sin cykelfärd mot Ystad. Han vill nu uppmana folk att hjälpa till mer.

– Folk måste ta hand om varandra bättre. Ser man någon som behöver hjälp stanna. Det är bättre att stanna en gång för mycket.

Följ oss på Facebook