Åsa Waldau

”Kristi brud” tvingas bort från Knutby

Av: 

Niklas Svahn

NYHETER

Åsa Waldau, mer känd som ”Kristi brud”, tvingas bort från Knutby.

Den nuvarande pastorn Peter Gembäck säger att Waldau och pastorn Urban Fält körts bort eftersom de fått för mycket makt.

– Det har varit en osund kultur kring henne som vi kände att vi måste göra upp med, säger Gembäck till den kristna tidningen Dagen.

Det var 2004 som ”Knutbydramat” utspelade sig i tätorten Knutby i Uppsala kommun. Barnflickan Sara Svensson sköt ihjäl pastorn Helge Fossmos fru Alexandra Fossmo och skottskadade grannen Daniel Linde.

Fossmo, då pastor för den Filadelfiaförsamlingen, dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord.

Åsa Waldau, även känd som ”Kristi brud”, var Alexandra Fossmos syster. Hon var också pastor i församlingen.

”En osund kultur”

Efter dramat lämnade Waldau församlingen. Och nu tvingas hon bort ytterligare. ”Kristi brud” och Filadelfiapastorn Urban Fält har fått lämna orten. Waldau fick lämna för någon vecka sedan, enligt Dagen.

Anledningen är att hon på nytt ska ha fått för stort inflytande i församlingen.

– Det har varit en osund kultur kring henne som vi kände att vi måste göra upp med, säger Peter Gembäck, nuvarande pastor i Knutbyförsamlingen, till Dagen.

”Ropar till Gud”

Urban Fält fick lämna orten redan för två månader sedan.

– Han avsattes som pastor. Vi kände att det som framkommit var så pass graverande att han var tvungen att lämna sin position, säger Peter Gembäck, nuvarande pastor i Filadelfiaförsamlingen i Knutby, till Dagen.

I ett sms till tidningen skriver Urban Fält:

”Det enda jag har att säga är att det här är en mycket känslig och jobbig situation och jag ropar till Gud om förlåtelse för synd och upprättelse till alla inblandade!”

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Waldau

Knutby