Vansinnesförare stoppades med spikmattor

Av: Carin Fock

Publicerad:

En man greps norr om Jönköping efter en vansinnesfärd på E4 tidigt under lördagsmorgonen.

Föraren jagades av flera patruller i över 40 minuter och elva mil innan han kunde stoppas med spikmatta.

– Det var skönt att vi fick stopp på honom så att det inte hände en olycka, säger polisen Linda Axelsson.

Polisen fick in larmet om vansinnesfärden klockan 04.41 av en annan bilist som sett bilen köra mycket fort söderut på E4. Flera patruller jagade mannen, som är i 35-årsåldern, men hann inte ifatt.

– Vi hade sju bilar från både Östergötland och Jönköping som försökte få honom att stanna, men han lyssnade inte, säger Linda Axelsson, RLC-befäl vid polisens ledingscentral i Östergötland.

Använde spikmatta

Polisen genomförde flera insatser för att få stopp på mannen, bland annat genom att sätta upp en vägspärr, men misslyckas. Till slut togs beslut om att lägga ut spikmattor för att få föraren att stanna. Vid 05.20 kör mannen över dem och får punktering på minst två däck.

– Bilen fortsätter en bit, men till slut stannade den. Det var skönt att vi fick stopp på honom så att det inte hände en olycka, säger Linda Axelsson.

Gripandet av mannen ska ha skett vid Motell Vätterleden vid Ölmstad och han misstänks för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

– Gripandet var odramatiskt, men vi misstänker att han varit påverkad av narkotika så han fick följa med tillbaka till Östergötland för provtagning, säger Linda Axelsson.

Mannens genomsnittshastigheten var omkring 165 kilometer i timmen, enligt Jönköpings-Posten.

Publicerad: