Nya ledtrådar i sökandet efter 22-åringen

Foto: Sökarbetet är koncentrerat till två grönområden i Linköping.
NYHETER

Natten till i dag har polisen i Östergötland fått in flera tips om den 22-åriga studenten som är försvunnen.

Under dagen ska förundersökningsledaren Daniel Axelsson höra fler personer i hans närhet.

– Vi kommer att höra personer som känner honom för att försöka täppa igen de tveksamheter som finns, säger Daniel Axelsson.

Polisen har trappat ner sökandet efter den 22-åring som försvann efter en studentfest i Linköping i tisdags. Missing people jobbar fortfarande med att söka av områden där han kan ha varit, och polisen söker med hund runt vattendrag.

Polisen har fått in flera nya tips. Vad det är vill man inte gå in på – men det rör sig om ”observationer” och ”material”.

– Vi kontaktar de som lämnat tipsen, gallrar och försöker prioritera det som är mest intressant, säger polisens förundersökningsledare Daniel Axelsson.

– Vi kartlägger hans korthistorik och vet att han använde kortet samma dag som han försvann, i det område han vanligtvis rör sig i. Vi undersöker också om han har fler betalkort som går att spåra.

Daniel Axelsson säger att polisen även arbetar med att kartlägga 22-åringens mobiltelefontrafik.

Rubriceras som mord

Studentens försvinnande har fått brottsrubriceringen mord, men enligt polisen finns det ännu inget som tyder på att han bragts om livet. Rubriceringen hjälper helt enkelt polisen att använda stora resurser.

– Brottsmisstanken har inte stärkts på något sätt. Vi arbetar utifrån olika hypoteser och jobbar förutsättningslöst, säger Daniel Axelsson.

Polisen utesluter inte heller att mannen har försvunnit frivilligt. 

Missing People kommer att genomföra en skallgång klockan 18.00 i kväll, tisdag. Sökinsatsen görs i samarbete med polisen. Organisationen kallar till skallgången via sin Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM