Uppgifter: Molotovcocktail kastad mot polisbil

NYHETER

Efter midnatt uppstod oroligheter i Rissne centrum i norra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet ska en brandbomb ha kastats mot en polisbil i området.

– Det är någon som har kastat en molotovcocktail mot en bil, om det är en personbil eller polisbil kan jag inte uttala mig om, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Klockan 00.35 natten till lördag larmades polisen till Rissne centrum i norra Stockholm.

– Det är någon som har kastat en molotovcocktail mot en bil, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska den ha kastats mot en polisbil, något polisen inte säger sig känna till.

– Vi har inga uppgifter om att en polisbil blivit attackerad, så jag vet inte var de uppgifterna kommer ifrån, säger Mattsson.

”Lite stökigt”

Totalt ska tre bilar ha börjat brinna.

– Det är lite stökigt. Vad jag förstår är det tre bilar som brinner, varav den ena är den man kastat en molotovcocktail mot.

Tidigare under dagen beslagtog polisen även ett flertal molotovcocktails i området.

– De ska ha hittats i ett förråd och det rör sig om ett tiotal vad jag förstår.

Oroligheter under Rissne Pride

Polisen kan inte uttala sig om nattens händelser har några kopplingar till de oroligheter som uppstod i Rissne tidigare under dagen i samband med evenemanget Rissne Pride.

– Vi har inget som pekar åt det hållet. Det har vi ingen kännedom om alls och det är bara spekulationer just nu, säger Anders Mattsson.

Strax innan tretiden ska det ha lugnat ner sig i området.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundbyberg

Brott