Tjurfäktare ihjälstångad på arenan

Den prisbelönta matadoren Victor Barrio, 29, stångades idag ihjäl på arenan inför chockade åskådare.

Tjurfäktaren naglades fast mot marken i Teruel i östra Spanien.

Barrio kördes i ilfart till sjukhuset – men hans liv gick inte att rädda.

Matadoren Victor Barrio dödades idag i tjurfäktningsarenan. Det makabra skådespelet som ledde till Barrios död ägde rum i en tjurfäktningsarena i Teruel i Aragonien i östra Spanien.

Spetsades av hornen

Victor Barrio träffades av en framrusande tjur och slog en volt i luften innan han föll till marken. På marken spetsades han av tjurens horn, framför en chockad publik, enligt den spanska nyhetssajten La Razon.es.

Den 4 juli publicerade Victor Barrio en bild på Twitter, tagen under en träning. I inlägget skrev han ”Med tankarna i Teruel”. Han var professionell matador med flera priser från olika tjurfäktningar.

Han blev 29 år.

Rajoy skrev kondoleanser

Tjurfäktningen i Teruel sändes direkt på tv i Spanien. Efter att det stod klart att Barrio avlidit av sina skador skrev landets premiärminister i Barrios Twitterflöde.

Spaniens största tjurfäktningsarena, Las Ventas i Madrid, uppdaterade också sitt Twitterkonto. Man skrev bland annat att man var mycket tagna av dödsfallet. Victor Barrio inledde sin karriär som lärling vid Las Ventas.

I Spanien avlider varje år flera personer i olika tjurrusningar, senast i natt dog en 29-årig man från Valencia under en tjurrusning utanför Alicante. Mannen blev spetsad genom magen och bröstet, enligt nyhetsbyrån AP.

Tjurrusningen ägde rum i den lilla byn Pedreguera. Efter att flera personer genomfört hjärt- lungräddning så kördes han med ambulans till sjukhus. Han avled en timme senare.

Första dödsfallet på nästan 30 år

Under den stora tjurrusningen i Pamplona skadades åtta personer under festivalens tredje dag. En av dem allvarligt. Enligt AP ska upp emot 1 000 personer ha deltagit i rusningen.

Sedan 1924 har totalt 15 personer dödats under den årliga festivalen i Pamplona.

Skador och dödsfall är ganska vanligt i tjurrusningar men att tränade matadorer avlider under tjurfäktningar är mycket ovanligt. Enligt tidningen Daily Mail inträffade det senaste dödsfallet i augusti 1987.

Den gången naglades den colombianska matadoren Jose Eslava ”Pepe” Caceres fast av tjuren mot arenans träsarg och fick sina lungor punkterade. En skada som ledde till döden.

Enligt den spanska tidningen El Pais har totalt 134 personer dödats vid tjurfäktningar under 1900-talet i Spanien. Av dem var 33 matadorer.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN