Miss Finland-vinnare: ”Trump tog mig på rumpan”

1 av 2
NYHETER

NEW YORK. En före detta vinnare av skönhetstävlingen Miss Finland har nu blivit den tolfte kvinnan att anklaga Donald Trump för sexuella övergrepp.

Ninni Laaksonen berättar att presidentkandidaten tafsade på henne före en tv-show i New York 2006.

– Vi stod bredvid varandra, och helt plötsligt klämde han mig på rumpan, säger hon till Illta-Sanomat.

Efter att ha vunnit Miss Finland reste Ninni Laaksonen till USA för att delta i Miss Universum-tävlingen 2006. Vid ett tillfälle skulle hon och tre andra deltagare medverka i ”Late show with David Letterman” i New York. Även fastighetsmiljardären Donald Trump, en av tävlingens dåvarande delägare, var med i programmet.

– Före showen skulle vi fotograferas utanför byggnaden. Trump stod precis intill mig och plötsligt så klämde han mig på rumpan. Han tog verkligen tag i min rumpa. Jag tror inte att någon såg det, men jag ryckte till och tänkte: ”Vad är det som händer?”, säger hon till finska tidningen Illta-Sanomat.

”Äcklade mig”

Under sin vistelse i USA deltog Ninni Laaksonen och de andra deltagarna i fester tillsammans med Donald Trump och hans hustru Melania.

– Någon sa åt mig att Trump gillade mig för att jag liknade Melania när hon var yngre. Det äcklade mig, säger hon.

Det är första gången som Laaksonen berättar om tafsandet. Hon träder fram efter att ha blivit kontaktad av Illta-Sanomat. Tidningen har intervjuat flera kvinnor som träffat Donald Trump.

”Falska attacker”

Ninni Laaksonen är den tolfte kvinnan som anklagar den republikanske presidentkandidaten för sexuella övergrepp. De första gick ut med sina historier efter att Trump förnekat att han någonsin tagit på kvinnor mot deras vilja i den andra presidentdebatten.

Donald Trump nekar till alla anklagelser. Miljardären har sagt att han kommer att stämma kvinnorna som trätt fram efter att presidentvalet är över.

I en intervju med ABC:s ”Good morning America” på torsdagen upprepade han sitt budskap:

– Det här är falska attacker. Inget av det här har hänt. Förmodligen ligger Clinton-kampanjen bakom allt detta.

”Förloraren” kan bli president ändå – vi förklarar USA:s valsystem

 PLUS:  USA:s framtid

ARTIKELN HANDLAR OM