God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

■ ■ Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: P-O Sännås

Man skjuten med flera skott i Stockholm

En man i 30-årsåldern sköts på söndagsnatten vid Traneberg i västra Stockholm. Det är under morgonen oklart hur allvarligt skadad han är. Enligt uppgift till Aftonbladet har mannen skjutits med flera skott.

– Vi har inlett förundersökning på mordförsök, säger Anders Mattsson vid Stockholmspolisen.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om de har någon eller några misstänkta för skjutningen, som enligt uppgift till Aftonbladet ska ha koppling till gängkriminalitet.
Läs artikeln

Fotbollsmatch i knattecup slutade i tumult

Otäcka scener utspelade sig under söndagen utanför Stockholm under en match mellan ett av Hammarbys ungdomslag och en annan förening.

En ungdomstränare och domaren råkade i handgemäng. Flera föräldrar blev inblandade i dispyten varav en förälder som gick emellan bröt benet på två ställen.

– Barnen kommer aldrig våga spela fotboll igen, säger en uppgiftslämnare till Sportbladet.

Hammarby planerar att polisanmäla domaren och å sin tur säger att ”alla bevis talar emot Hammarby”.
Läs artikeln

Domaren: ”Kom bakifrån och sparkade i ryggen”

Hammarby: ”Tragiskt, det är en chock”

Foto: Sara Ringström/Arkiv

Miljonbelopp förskingrat från Carl Larsson-gården

Den rikskända Carl Larsson-gården i Sundborn i Dalarna befinner sig i kris. Detta sedan det i helgen uppdagades att närmare 4 miljoner kronor saknas i kassan.

Händelsen är polisanmäld. En person nära familjeföreningen som driver gården misstänks nu för förskingring.

– Vi är oerhört förtvivlade och besvikna. Det är en förfärlig situation på många sätt, säger Oskar Nordström Skans, som är ordförande i Carl och Karin Larssons släktförening, till Sveriges Radio.
Läs artikeln

Liberalerna: Pröva utvisning för fler brott

Liberalerna vill att domstolarna ska pröva utvisning i fler fall än i dag, ett förslag som ryms i ett nytt liberalt integrationsprogram som partistyrelsen har ställt sig bakom.

”Nu sker det när straffvärdet är minst ett år men den gränsen ska sänkas till sex månader, skriver partiets integrationspolitiske talesperson Fredrik Malm i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Partiet vill även införa ”Lex Fadime”.
– Det innebär en straffskäpning på samma sätt som man i dag gör vid rasistiska brott, hatbrott, säger Fredrik Malm till Aftonbladet.
Läs artikeln

Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Kvinna död i frontalkrock

En kvinna i 65-årsåldern avled på söndagskvällen efter en trafikolycka utanför Karlstad på väg 720 mellan Skåre och Forshaga.

Polisen uppger att kvinnan klämdes fast i samband med frontalkrocken. Den andre bilföraren, en kvinna i 20-årsåldern, klarade sig med lindriga skador.
Läs artikeln (TV)

Foto: Hiroki Yamauchi / AP / FREDRIK SANDBERG / TT

Flygbolag får rätt att väga sina resenärer

Efter ett experiment som pågått under en sexmånadersperiod ville flygbolaget Hawaiian Airlines avskaffa platsbokning – och fortsätta väga sina passagerarna innan de gick ombord.

Förslaget ansågs kontroversiellt och resulterade i flera anmälningar. Men nu ger amerikanska transportstyrelsen flygbolaget rätt, skriver The Independent.
  Läs artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!