Trumps hälso-hån mot Hillary Clinton

NYHETER

Här hånar Donald Trump sin motståndares sjukdom.

– Hon kunde inte ens ta sig till sin bil.

Och så vacklar han zombie-likt över scenen för att illustrera Hillary Clintons kollaps vid 11 september-ceremonin.

När Donald Trump talade i Manheim i Pennsylvania på lördag kväll, lokal tid, var knytnävarna tillbaka efter ett något mildare handlag under en period.

Samtidigt som han pressades av frågor om sina obefintliga skattebetalningar vevade han vilt mot Hillary Clintons hälsa - och hennes otrogna man, skriver CNN.

– Jag har varit i gång sedan den 16 juni, dag in och dag ut. Men hon tar ledigt. Ledig dag, ledig dag, ledig dag... Och ändå orkar hon inte ens ta sig fram till sin bil, sa Trump.

Och för att illustrera sitt budskap vacklade han över scenen i en karikatyr av kollapsen som drabbade Hillary Clinton under 11 september-ceremonin i New York.

Enligt Hillary Clintons läkare led hon av lunginflammation och hade fått värmeslag i den 29-gradiga värmen som rådde den dagen.

– Vi behöver en president med uthållighet, med styrka och energi, sa Trump.

Kinberg Batra om påhoppen

Trumps grova påhopp på framförallt kvinnor väcker reaktioner.

Anna Kinberg har sett klippet från Manheim.

– Ska man kunna leda ett land tycker jag att man ska förtjäna respekt från hela landet - både kvinnor och män. Det börjar med att visa respekt för både kvinnor och män utan att döma någon efter det yttre, säger hon till Aftonbladet TV.

Trump passade på att slänga in ett nytt slagträ i presidentkampanjen: Bill Clinton.

– Hillary Clinton var gift med den enskilt värsta sexmissbrukaren i den politiska historien. Hillary möjliggjorde det och hon attackerade kvinnorna som Bill Clinton utnyttjat. Jag tycker att det är ett stort problem för dem och det är ett ämne som jag funderar på att tala mer om inom kort, sa Donald Trump till New York Times.

Sannolikhet just nu att bli president:

Clinton: 71,4%   Trump: 28,6%

Hur kan det skilja så mycket fast opinionen är jämn? Klicka här för förklaring.

Källa: FiveThirtyEight 8 nov (baserat på prognos i alla stater).

Sammanställning: Johan Furusjö

ARTIKELN HANDLAR OM